Klaar Hammenecker geeft workshop tijdens Druk in Leuven

Van 5 tot 8 mei wordt in Leuven voor het eerst het woord- en boekenfestival ‘Druk In Leuven’ georganiseerd. In samenwerking met verschillende boekhandels, uitgeverijen en auteurs worden de bezoekers van het boekenfestival ondergedompeld in de wereld van literatuur, met honderden nieuwe en bekende boeken, signeersessies, lezingen, demonstraties, workshops, voorstellingen en optredens. Ook kinderpsychologe en auteur Klaar Hammenecker zakt op zondag 8 mei 2022 af naar Leuven en geeft er een gratis workshop in het kader van haar boek ’50 keer durven’. Het groeiboek wordt sinds 2021 uitgegeven bij Uitgeverij Averbode en neemt kinderen bij de hand tijdens hun zoektocht naar de dapperste versie van zichzelf. Tijdens deze workshop, die om 11u plaatsvindt aan de Velodroom in Leuven, zal de auteur uit Puurs-Sint-Amands de kinderen door concrete oefeningen een inkijk geven in hun eigen hoofd. Ze brengt op een interactieve manier de principes die recht uit het boek komen in de praktijk en toont zo de kracht van bijvoorbeeld de helpende gedachten en van stevig op je voeten staan. Ze geeft kinderen en ouders de eerste handvaten om uit de vertrouwde comfortzone te stappen. Ook ouders worden in deze gratis workshop aangespoord deel te nemen aan de eerste, maar hopelijk niet laatste #Familychallenge. 

Tijdens het weekend van 5 tot 8 mei wordt Leuven omgetoverd tot één grote boekenfestijn, want dan slaan de Stad Leuven, KULeuven, Leuven Leest en de Leuvense uitgeverijen en boekhandels de handen in elkaar voor de eerste, langverwachte editie van ‘Druk in Leuven’. Eén van de uitgeverijen die een plekje heeft kunnen bemachtigen in het programma en in de stad, is Uitgeverij Averbode. “We keken enorm uit naar de eerste editie van Druk In Leuven, maar na een jaar wachten zijn we mogelijks nog enthousiaster dat het eindelijk zo ver is. Onder andere Klaar Hammenecker, auteur en kinderpsychologe, vertegenwoordigt ons met de workshop ‘Hoe word je als kind de dapperste versie van jezelf?’, een interactieve lezing naar aanleiding van het groeiboek ’50 keer durven’ dat in 2021 bij ons werd uitgegeven. We mogen zeggen dat de vorige workshops echt wel een succes waren, de ouders zijn blij en tevreden, en komen achteraf ook een woordje wisselen met Klaar”, zegt Eva Fonteyn van Uitgeverij Averbode. 

Dankzij meer dan 20 jaar ervaring in de praktijk, ziet de 50-jarige kinderpsychologe Klaar Hammenecker de groeiende vraag naar begeleiding van onzekere kinderen. Het boek ’50 keer durven’ neemt kinderen bij de hand in hun zoektocht naar hun dappere zelf. Klaar’s stokpaardje ‘het is enkel wat kinderen zelf doen dat ze zelfvertrouwen geeft’ wordt hier in de praktijk omgezet aan de hand van 50 uitdagingen. Ook de ouders worden betrokken bij het proces. De workshop ‘Hoe word je als kind de dapperste versie van jezelf’ is hier dan ook sterk op gebasseerd. 

Op het woord- en boekfestival is er voor ieder wat wils, voor kinderen, foodies, kunstliefhebbers etc. Er worden verschillende concerten, gesprekken en boekvoorstellingen georganiseerd doorheen het hele weekend. De gratis, interactieve ’50 keer durven’ workshop vindt plaats op zondag 8 mei om 11 uur op ‘Druk In Leuven’ aan de Velodroom. De adviesleeftijd voor deze interactieve sessie is vanaf 6 jaar, maar ook jongere kinderen zijn hier zeker welkom. Grenzen verleggen leert elk kind namelijk op zijn eigen tempo. Meer info over de workshop kan gevonden worden op https://www.leuven.be/interactieve-workshop-50-keer-durven-met-klaar-hammenecker.

Foto: Uitgeverij Averbode

Geef een reactie