James Malikey brengt eerste solosingle uit

De 22-jarige Benjamin Ceyssens (Genk), die nu onder de artiestennaam James Malikey zijn debuutsingle ‘Change This World’ uitbrengt,  werd in 2019 bekroond tot winnaar van ‘Belgium’s Got Talent’ (VTM). Tijdens de nationale wedstrijd kon hij keer op keer het publiek en de jury bekoren met de prachtige filmische muziek die hij bracht op zijn piano. De boekingen liepen als een lopend vuurtje tot… corona. Dat laatste gooide heel wat roet in het eten en dat net aan de start van Benjamin’s muzikale carrière. 

“Ik ben blijven werken aan mijn composities. Na een geslaagde auditie werd ik onlangs toegelaten om in Los Angeles de richting filmmuziek te studeren. Ik vertrek binnenkort en ben klaar voor dit nieuwe avontuur. L.A. noemen ze ook wel eens the city of dreams voor muzikanten en acteurs of actrices. Ik wil heel graag verder in de richting van filmische muziek. Wie weet maak ik ooit de soundtrack van een Hollywoodfilm. Tijdens het componeren van muziek, ontdekte ik dat ik ook wel een aardige noot kan zingen. Ik besloot om het nummer ‘Change This World’ op te nemen en uit te brengen onder mijn nieuwe artiestennaam ‘James Malikey’, dat klinkt internationaler dan mijn echte naam. Het nummer is een mix van mijn filmische muziek, gecombineerd met pop-invloeden én natuurlijk mijn eigen stem”, zegt Benjamin.

Benjamin schrijft muziek vanuit zijn hart; met gevoelens, verbeelding en ervaringen uit het dagdagelijkse leven. “ik wil de luisteraar laten ontspannen en wegdromen naar een andere wereld, gecreëerd door mijn muziek. Muziek heeft mij altijd doorheen moeilijke periodes geholpen, behalve die ene keer. In september 2021 heb ik één van mijn beste vrienden verloren door zelfmoord. Dat was een té grote klap. Ik wou een muziekcompositie maken voor Keanu, maar enkel pianoklanken volstonden niet naar mijn gevoel. Wanneer ik startte met het schrijven van eigen gezongen nummers, wist ik meteen dat ik een nummer voor hem wilde maken.”

Het eerste nummer dat werd geschreven en ingezongen door Benjamin, maar vanaf heden dus aka James Malikey, is getiteld ‘Change This World’ en gaat over het verlies van een dierbaar persoon. Het refrein heeft één universele boodschap: wakker worden en helpen bouwen aan een betere wereld, voor iedereen. “Iedereen moet zich thuis kunnen voelen en daar moeten we met z’n allen samen aan werken. Tijdens mijn Europese busking tour, waarbij ik in grote steden op straat muziek speelde, kon ik mijn woorden ‘Change This World’ waarmaken. Het was prachtig om te zien dat mensen van alle leeftijden, culturen, geloofsovertuigingen, maten en gewichten luisterden naar mijn muziek. Dit Europese avontuur heeft er dan ook voor gezorgd dat ik sterker dan ooit tevoren kan starten aan mijn Amerikaans avontuur”, sluit Benjamin op krachtige toon af

Foto: BUzzard

Geef een reactie