Gilles De Coster: ‘De exit van Philippe is een menselijk verhaal.’

Verrassing tijdens de Mol. Voor het eerst in de geschiedenis van dit format is een mol zelf uit het programma gestapt. ‘We zagen Philippe zich steeds slechter in zijn vel voelen. En dan vervallen alle regels van een televisiespel. Dan primeert de mentale gezondheid. Het is waanzinnig moedig dat hij dit heeft durven toegeven. Ik zie het er niet veel hem nadoen. Je ziet iemand ‘aftakelen’, die je enorm graag hebt. Dat doet pijn na een zeer lange voorbereiding. In onze ogen was hij zeker geen miscast. Tijdens de voorbereiding blijkt dat hij een uitstekende keuze is. Soms gebeuren er alleen dingen, die je niet kan voorzien. Dan bestaat de kunst om te schakelen. Maar dit is een puur menselijk verhaal. Hetgeen er met het programma gebeurt, is onze zaak. Niet voor Philippe’, aldus Gilles De Coster in Café de Mol.

Foto: Play 4

Geef een reactie