Op weg naar de Miss België-kroon?: Sofia El Banouti (18, Manage)

Momenteel zijn het spannende tijden voor de 18-jarige Sofia El Banouti uit Manage. Op 26 maart staat ze immers op het podium tijdens de grote Miss België-finale. ‘Ik heb een enorm avontuur achter de rug,’ vertrouwt Sofia ons. ‘Enerzijds ben ik enorm tevreden dat ik een plekje heb mogen bemachtigen tussen de dertig Miss België-finalisten. Het geeft me de kans om een kinderdroom in werkelijkheid te mogen beleven. Nu al is het een avontuur dat ik nooit meer zal vergeten. Een verhaal dat niemand mij nog afneemt. Ik heb waanzinnig mooie ervaringen mogen beleven, die me als  mens een pak sterker maken.’

Creativiteit
Sofia studeert voor architecte. Achter haar studiekeuze zit een bepaalde filosofie. ‘Ik ben iemand, die graag tekent en ontwerpt. Daarom heb ik ook de stap naar de architectuurstudie gezet. Een architect laat sporen na op deze wereld. Ik hoop dat ik binnen twintig of dertig jaar kan zeggen: ‘Kijk, dit huis heb ik ontworpen. Iets nalaten op deze wereld. Iets mooiers bestaat er gewoon niet. Ook tijdens de naar Egypte heb ik heel veel getekend. Het hotel tekenen, het strand tekenen …. Ik kan dan mijn fantasie helemaal laten gelden.’

Patisserie
Je kan Sofia ook omschrijven als een echt familiemens. Daar gebruikt ze ook graag haar creatief talent voor.  ‘Ik sta heel graag ik in de keuken met mijn mama en mijn zus. Gezellig samen lekkere gebakjes maken. Iets mooiers bestaat er gewoonweg niet. ‘

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie