Op weg naar de Miss België-kroon?: Wendy Fimiani (23, Gozée)

De Italo-Belgische Wendy Fimiani is wat je noemt een ware spraakwaterval. Bovendien heeft de 23-jarige inwoonster van Gozée een grote voorliefde voor Vlaanderen. Kortom 2 ingrediënten om een mooi traject in een wedstrijd als Miss België af te leggen. Op 26 maart staat zij op het grote Miss België-podium in De Panne. Is Wendy op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Het is heel stressy’, vertelt Wendy bij het begin van het gesprek. ‘JE kan het beste alles vergelijken met een vorm van adrenaline die door je lichaam giert. Heel het traject naar de finale toe is uitermate intensief. Het zit boordevol mooie kansen om jezelf te ontwikkelen op promotioneel vlak. Bovendien krijgen we ook de kans om nieuwe dansjes aan te leren elke zondag.  En ook nieuwe défilés. Het is keihard werken naar zaterdag toe. Maar ach, er is niets mis met ergens je tanden in te zetten om een goed eindresultaat te bekomen.’

Vlaamse kranten
Tijdens de reis naar Egypte viel Wendy in het oog van de Vlaamse pers. ‘Ik was uitermate verrast dat ze me in hun top 5 zetten. Eerlijk is eerlijk. Het raakte me diep vanbinnen. Ik heb een grote liefde voor Vlaanderen. Het noorden van ons land heeft me altijd geboeid. Gaande van jullie geschiedenis tot jullie manier van leven. Wanneer je dan in een krant komt te staan met je naam, doet dat wat met je. Toen ik in De Panne aan het fietsen was, vroeg iemand mij of ik het Waalse meisje uit de krant. Dus ja, het had ergens wel een impact op mijn leven.’

Sterke madammen
Wendy heeft een voorliefde voor de sterke madammen onder de Missen. ‘Julie Taton, Tatiana Silva, Virginie Claes en Véronique De Kock staan bovenaan mijn lijstje. Zij hebben in hun leven nooit voor de gemakkelijkste manier gekozen. Door hard te werken staan ze waar ze nu staan. Ze hebben het gemaakt in hun leven. Een even mooi weg als hun volgen zou voor mij een beloning zijn. Miss België gaf me de kans om te groeien in mijn leven. Elke ervaring neem ik nu in mijn rugzakje mee om later te kunnen gebruiken … Als ik groot (lacht).’

Foto: Miss Belgium

Geef een reactie