Taxi Taxi komt naar Antwerpen

Goed nieuws voor wie houdt van deurenkomedies, want Taxi Taxi! komt naar Antwerpen. Eind april 2022 brengt Het Farcetheater deze succesvolle klucht in Het Fakkeltheater met een aantal klinkende namen zoals Peter Van Asbroeck, Christel Domen & Katja Retsin. De regie is in handen van Tegen de Sterren Op-acteur Chris Van Espen.

Na voorstellingen in Middelkerke, Gent en Oudenaarde rijdt de taxi van Het Farcetheater door naar zijn eindhalte: Het Fakkeltheater in Antwerpen. Producent en acteur Anthony Van Caeneghem is opgetogen om er te spelen: “Deze prachtige zaal is echt wel the place to be voor iedereen die van komedie houdt”, zegt hij daarover. “We zijn blij dat we de voorstellingenreeks van deze fantastische komedie daar kunnen afronden.”

VERSIE VOL TYPETJES

De hitkomedie van Ray Cooney is ondertussen uitgegroeid tot een klassieker in het genre. Acteur-regisseur Chris Van Espen, bekend van Tegen de Sterren op, heeft er een nieuwe, frisse versie van gemaakt. “Zo hebben we van een aantal figuren een leuker typetje gemaakt en het tempo wat opgetrokken”, legt hij uit. “Het verhaal speelt zich wel af in de jaren zeventig en niet nu, want anders waren heel wat misverstanden met een simpel WhatsApp-berichtje opgelost geweest.”

DUBBELLEVEN

Taxichauffeur Johan Dezwart (Sébastien De Smet) heeft het zwaar te verduren in het stuk: hij is namelijk getrouwd met twee vrouwen tegelijk. Die rollen zijn weggelegd voor Katja Retsin en Christel Domen. De taxichauffeur leidt al enkele jaren een succesvol, maar vermoeiend dubbelleven. Na een stom accident dreigt zijn geheim aan het licht te komen.

Samen met zijn bemoeizieke buurman Stan, gespeeld door Peter Van Asbroeck, komt Johan in een enorme wespennest terecht. Zeker wanneer zowel de rijkswacht (Anthony Van Caeneghem) als de politie (Chris Van Espen) er zich komen mee moeien. Als klap op de vuurpijl is er nog de flamboyante bovenbuur die om de haverklap binnenvalt. Voormalig tv-vedette Donaat Deriemaeker neemt deze rol met glans voor zijn rekening.

TICKETS & INFO

Dit alles gebaad in een plezante seventies-sfeer speelt Taxi Taxi! van 22 april tot en met 1 mei 2022 in de Rode Zaal van Het Fakkeltheater in Antwerpen.

Tickets en info via www.fakkeltheater.be of 070 24 60 36.

Foto: Farcetheater

Geef een reactie