Cookies and Cream: Eén brok liefde voor muziek

Een opvallende nieuwkomer in de Vlaamse Top 50 is ongetwijfeld de live band Cookies and Cream. De voorbije weken doken al drie releases van hen op in de hitlijst van meest populaire Nederlandstalige songs. ‘Met Cookies and Cream stonden we al op verschillende podia, zowel in het binnen- als het buitenland’, vertelt één van de twee oppercookies David ons. ‘Maar eigen materiaal uitbrengen hadden we nog niet gedaan. Toch stond het op onze bucketlist. Uit pure liefde voor de muziek stonden er al enkele liedjes in onze dropbox klaar. De tijd was echter niet daar. Door de coronacrisis in 2020 kwam alles in een stroomversnelling terecht. Voor we het zelf wisten, zaten we te chillen in ons ondergoed om ons op eigen materiaal te focussen. Dat resulteert al in enkele fraaie releases zoals onze meest recente single ‘Vannacht’.’

Van livegroep tot de hitparade

Cookies and Cream hebben een opmerkelijk extraatje aan hun rijkgevuld palmares toegevoegd. Meer bepaald: ‘hitparadenoteringen’.  ‘En dat is een gegeven dat we totaal niet kenden. We zijn daar ingestapt omdat we gewoon graag muziek maken’, gaat David verder. ‘We hadden er gewoon geen zin meer in om met ons zessen in ons kot te blijven. Met Cookies and Cream draaien we rond de honderd shows op jaarbasis. Van de éne dag op de andere verdwenen die in het niets. Drie weken vakantie is wel leuk. Maar na drie weken waren het stilzitten beu. Nu alles beetje bij beetje begint te herleven zien we onze agenda terug gevuld raken voor de zomer en het najaar. Laat de Roaring Twenties maar komen. Cookies and Cream is er meer dan ooit klaar voor.’

Nederlandstalig repertoire
Opvallend is dat een live band als Cookies and Cream met een Nederlandstalige repertoire komt aanzetten. ‘Dat is een beetje organisch gegroeid’, aldus David. ‘We ondervonden al heel snel dat het Nederlands makkelijker bekte. Het Engels klonk voor ons veel te zwaar. Ergens wilden we toch een beetje de Cookies and Cream-feeling behouden. Dat kon naar ons gevoel het allerbeste in onze eigen moedertaal. Dit repertoire staat los van ons werk als coverband. Maar dat neemt niet weg dat we ons eigen materiaal wel eens op een groot publiek kunnen uittesten. Dit project biedt ons de kans om onze muziek nog altijd te communiceren naar de mensen toe. Ook in moeilijke jaren. Daarvoor doen we doen het tenslotte. Veel muzikale dromen hebben we niet. En dat klinkt heel clichématig. We hopen dat alles gewoon terugkomt en dat we muziek kunnen maken op regelmatige basis. Wat corona met een mens toch allemaal kan doen (lacht).’

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie