Op weg naar de Miss België-kroon?: Bess Van Wetter (24, Knokke-Heist)

In het dagelijkse leven is de 24-jarige Bess Van Wetter uit Knokke-Heist industrieel ingenieur bouwkunde. Maar tegenwoordig waagt ze zich ook op andere paden. Na een opgemerkte passage tijdens Miss West-Vlaanderen stootte Bess door naar de prelims. Is Bess op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘De zenuwen zijn toch wel diep aanwezig. Zo ervaar ik momenteel een leuke spanning. Ga ik er bij zijn of ga ik er niet bij zijn. Hoe je het ook draait of keert … een Miss België-finaleplek zint mij wel. Toch blijf ik heel realistisch in alles. Wat het resultaat ook mag zijn … Tot nu toe heb ik een superleuke ervaring mogen beleven. Eéntje, waaraan ik me onmiddellijk opnieuw zou wagen.’

Coronaimpact
De inschrijving van Bess omschrijft ze zelf als een last minute idee. ‘Het coronaverhaal heeft heel wat veranderd in mijn leven. Deelnemen aan een Missverkiezing stond altijd al een beetje op mijn bucketlist. Maar nu ik 24 ben, heb ik toch maar de sprong gewaagd. Het is nu of nooit. Ik was al heel verrast toen ik te horen kreeg dat ik mocht deelnemen aan de provinciale verkiezingen. Laat staan dat ik tot in de prelims zou raken. Nu ben ik supertrots op mezelf. Miss België heeft me als vrouw opener gemaakt, meer lef gegeven en meer zelfvertrouwen geschonken. Deze wedstrijd gaf me net dat duwtje extra in de rug om steviger in mijn schoenen te staan.’

Industrieel ingenieur bouwkunde
In het dagelijkse leven werkt Bess als industrieel ingenieur bouwkunde bij de Regie der Gebouwen. ‘Mijn job vraagt heel veel tijd. Zeker omdat ik ook de verantwoordelijkheid draag over heel veel gebouwen.  Omdat ik ook in Brussel werk, moet ik enkele keren per week van Knokke naar Brussel en terug.  Dan besef je heel snel dat er niet veel vrije tijd over is om de stap naar Miss België te zetten. Aanvankelijk had ik op mijn werk niet verteld dat ik deelnam aan deze wedstrijd. Enkele aandachtige collega’s hadden dit nieuws op sociale media zien passeren. Over mijn deelname heb ik geen enkele negatieve reactie gekregen. Ze vonden het stuk voor stuk tof dat ik de sprong wou wagen.’

Popkoor
Bess is van vele ‘muzikale’ markten thuis. ‘Ik zing al ongeveer tien jaar in een popkoor. Een koor dat gelinkt is aan de muziekschool van Knokke. Wij zingen pop & jazzliedjes. Samen zingen en iets moois brengen brengt het groepsgevoel echt wel naar boven. Daarvoor doen we het tenslotte. Ooit heb ik me zelfs ingeschreven voor The Voice van Vlaanderen. Ik ben toen net afgevallen vooraleer de blind auditions eraan kwamen. Dus een net niet-verhaal. Maar laat ons hopen dat het bij Miss België een ander verhaal zal worden.’

Foto: Christian Detré

Geef een reactie