Op weg naar de Miss Begië-kroon?: Thira Moelants (22, Kessel-Lo)

Het zijn spannende tijden voor de 22-jarige Thira Moelants uit het Brabantse Kessel-Lo. Tijdens de provinciale verkiezing veroverde ze immers een ticketje voor de prelims van deze nationale schoonheidswedstrijd. Is Thira op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst zal het uitwijzen. ‘Je voelt aan alles dat de wedstrijd een versnelling hoger ging. Tijdens de voorbereidingen op de provinciale was er nog niet zo veel stress. Maar nu ben je er steeds intensiever mee bezig. Momenteel volg ik afstandsonderwijs. Het voordeel is dat ik mijn agenda hier wel naar kan schikken. Maar voor de rest ben ik elke dag wel bezig met deze wedstrijd. Gaande van flyeren tot radio-interviews. Miss België vult mijn dag wel degelijk.  Hoe intensiever je ergens mee bezig bet, hoe groter de drang wordt om resultaten te behalen. Natuurlijk wil ik die finaleplek maar al te graag. De belangrijkste reden voor mijn deelname is vooral om me te ontwikkelen als persoon.  Als danseres stond ik al op het podium van Tomorrowland, Rock Werchter en het Sportpaleis. Maar hier kan ik een individuele prijs behalen, die veel mensen zullen onthouden. Dat kan in de danswereld amper. Daarnaast wil ik op vele vlakken een voorbeeld te zijn voor meisjes, dat je altijd jezelf moet zijn en mag blijven.’

K2 Zoekt Thira
In het dagelijkse leven werkt Thira mee achter de schermen van televisieproducties. ‘Ik heb Audiovisuele media gestudeerd aan het RITS in Brussel. Onlangs heb ik meegewerkt aan K2 Zoekt K3 als medewerker. Daar ben ik nog altijd ontzettend fier op. Binnenkort komt er ook een ander programma I can see your voice op VTM, waar ik ook mijn ding achter de schermen heb mogen doen. Bij Miss België mag ik nu van de andere kant van de medaille proeven. Het leven in de spotlights. Het is fijn om hier ook een keertje van te proeven. Maar ach, wat er ook gebeurt. Ik zie wat er op mijn pad komt. Karakterieel ben ik toch iemand, die regelmatig nieuwe uitdagingen opzoekt.’

Foto: Miss Belgium

Geef een reactie