Op weg naar de Miss België-kroon?: Annebeth Moons (23, Zonhoven)

Met iets meer dan zeventig jonge vrouwen zijn ze nog in de running om het kroontje van Miss België 2022 te bemachtigen. Eén van hen is de 23-jarige gediplomeerde rechtenstudente Annebeth Moons uit Zonhoven. Ook zij waagt haar kans om de opvolgster van Kedist Deltour te worden. Is Annebeth op weg naar de Miss België-kroon? Binnen enkele maanden kennen we het antwoord. ‘Deelnemen aan Miss België is de realisatie van een kinderdroom. Als het aan mij zou liggen, had ik op mijn achttiende al de stap gezet. Maar mijn ouders vonden dat ik eerst een diploma moest halen. En dat is nu een feit. Mijn diploma in de rechten heb ik op zak. Vooraleer ik de stap naar de baliestage zet, wou ik toch deze droom najagen. Momenteel combineer ik het Missenverhaal met een optioneel jaar forensica en criminologie. Op het eerste zicht lijken het twee verschillende werelden. Maar dat is wie ik ben. Er zit een serieuze kant aan mij, die ik voor mijn studie kan gebruiken. De meer creatieve kant van het verhaal kan ik laten zien in het Missenverhaal. Want naast het feit dat ik graag leer, ben ik ook geboeid door kledij, mode en make-up. Twee façetten van wie ik ben.’

Spraakwaterval met onzekerheden
Wie met Annebeth praat, hoort een spraakwaterval van de bovenste plank. ‘Dat ga ik niet ontkennen’, glimlacht deze Limburgse blondine. ‘Maar misreken je daar niet aan. Ook ik ben een mens haar kleine onzekerheden. Maar ach, nobody is perfect. Het zijn net de verschillen onderling, die het geheel mooi maken. Een miss moet het totaalpakket laten zien aan de mensen. In de loop van het verhaal is mijn ambitie gegroeid. Maar ik zie ook heel wat andere kandidaten met dezelfde dromen als ik. Dat maakt je als kandidate nederig. De stiekeme droom blijft de televisieshow te halen. Dat zou de kers op de taart betekenen. Sinds ik de crowncard voor de prelims op zak heb, neemt heel het verhaal een stevigere plek in mijn leven. Steeds feller houdt het me bezig.’

Foto: Miss Belgium – Kevin Swijsen

Geef een reactie