Brent Pannier: ‘Laat ons genieten van al het schoons dat er is’

Met ‘Sterrelicht en Appeltaart’ heeft Luc Stevens Producties een voorstelling gemaakt , die rond verbondenheid en eenzaamheid draait. Eén van de acteurs, die meespeelt is Brent Pannier. ‘Sterrelicht en appeltaart is een kleinschalige en intieme vorm van muziektheater, dat zich afspeelt in de tuin van een woonzorgcentrum. Centraal staat een appelboom met daarbij een bankje. Tijdens de voorstelling leer je alle personages kennen, die op één of andere manier verbonden zijn met het woonzorgcentrum. Dat gaat van een vrijwilliger tot een oma die haar demente man daar komt bezoeken.  Het centrale thema van de voorstelling is eenzaamheid.  Alleen plakt naar mijn gevoel het begrip ‘verbondenheid’ er beter op. Stuk voor stuk herken je in de verhalen van de personages wel elementen, die je op je persoonlijk leven kan toepassen.  De voorbije twee jaren kwam de nood aan verbondenheid pijnlijk aan het licht tijdens de coronaperiode. Ieder van ons heeft wel eens te kampen met eender welke vorm van eenzaamheid en alleen zijn.’

Eerstelijnszone
‘Sterrelicht en Appeltaart is een sociaal project, dat in opdracht van de Eerstelijnszone werd ontwikkeld’, vertelt Brent verder. ‘Het is onze bedoeling om toekomstgericht deze voorstelling ook in de culturele centra en in de woonzorgcentra te spelen. De mogelijkheid bestaat om dit zowel in een kleinere als grotere bezetting te doen. Ikzelf kwam heel last minute bij Sterrelicht en Appeltaart terecht.  Luc belde me op het laatste moment of ik geen zin had om mee te werken aan Sterrelicht en Appeltaart. Wanneer Luc me belt en de agenda het toelaat, zeg ik graag ja. Hij maakt altijd projecten met een bepaalde ziel.  Dat spreekt me ongelooflijk hard om me hiervoor te engageren. Wanneer ik dan bovendien met mensen zoals Ivan Pecnik, Celien Deloof en Nicky Langley op het podium sta, is dit gewoonweg heel fijn om te mogen doen.’

Flavio
In de voorstelling speelt Brent de rol van Flavio. ‘Ik ben het vriendje van Sterre (gespeeld door Celien Deloof). Zij is animatrice in het woonzorgcentrum. Ergens heeft zij het idee op zich genomen om de eenzaamheid te laten verdwijnen. Maar dan gebeurt er iets met haar waardoor zij deze missie niet meer kan vervolmaken. Dan ziet Flavio het als zijn taak om Sterres droom te verwezenlijken. Hij probeert dit samen te realiseren met  Jan (gespeeld door Ivan Pecnik). Sterrelicht en Appeltaart is een toegankelijke en begrijpbare voorstelling voor iedereen. De muziek, gecomponeerd door Stef Vanderbeken is erg mooi en sferisch en de luchtigheid wordt vooral door Ivan Pecnik gebracht.’

De eerste na corona
Voor Brent is ‘Sterrelicht en Appeltaart’ de eerste voorstelling, die hij speelt na de annus horribilis voor het theaterlandschap. ‘Ik vind het een heel fijn stuk om te spelen. Als ik een mooi en toegankelijk verhaal mag vertellen voor een breed publiek, zeg ik zelden neen. Wij hebben allemaal een waanzinnige periode achter de rug. Voor de culturele sector was het zeker geen evidente periode. Maar geloof me … Angst is een slechte raadgever. Nu het culturele landschap stilaan herleeft, is de tijd volgens mij rijp om verantwoord uit ons ‘kot’ te komen. Een theatervoorstelling bekijken kan heus wel met het naleven van de vereiste veiligheidsvoorschriften. Laat ons alsjeblief genieten van al het schoons wat er bestaat: zoals ‘Sterrelicht en Appeltaart.’

Foto: Luc Stevens Producties

Meer info over de voorstelling: http://www.lucstevensproducties.be

Geef een reactie