50 keer durven met Klaar Hammenecker

De 49-jarige kinderpsychologe en auteur Klaar Hammenecker uit Puurs-Sint-Amands wil met haar nieuwe (groei)boek ’50 keer durven’, dat op woensdag 10 november 2021 verschijnt bij Uitgeverij Averbode, het zelfvertrouwen bij kinderen opnieuw laten stijgen. Dat het aantal aarzelende, onzekere en bange kinderen toeneemt, stelt Klaar dagelijks vast in haar praktijk. Daarom bedacht ze 50 originele, toepasselijke en coole uitdagingen die kinderen helpen om te leren durven en hun grenzen te verleggen. 50 keer durven is een groeiboek: wat vandaag te eng lijkt, lukt een volgende keer misschien wel. “In dit boek vind je in 7 verschillende categorieën zoals dappere, grotemensen- en zelfs verboden dingen die kinderen uitnodigen hun grenzen te verleggen. Op een niet-betuttelende manier leggen we jonge lezers vanaf 6 jaar o.a. uit waarom ze bang zijn van de nacht, wat helpende gedachten zijn en hoe je die op enge momenten kan gebruiken. Ouders ontdekken hoe ze best reageren op twijfels en onzekerheden. Voor hen onderbouwde ik alles met psychologische inzichten rond de ontwikkeling van zelfvertrouwen.” Klaar Hammenecker, auteur van ‘Wat elk kind nodig heeft’ en de succesvolle ‘Lio’-kinderboekenreeks, baseert zich voor ’50 keer durven’ op de praktijkervaring die ze de voorbije 20 jaar opbouwde als kinderpsychologe. Deze Antwerpse is ook de drijvende kracht achter het ‘MAMAgement’-platform, waarmee ze allerlei opvoedingsthema’s bespreekbaar maakt. Achter de schermen begeleidt ze ook al jaren kinderen bij de opnames van tv-programma’s zoals ‘The Voice Kids’ en ‘Junior Bake Off’.

Foto: Uitgeverij Averbode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.