Theaterreview: Kobe De Boevenjager (Poppentheater Klein Maar Moedig)

Het moet zowat 38 jaar geleden zijn dat ik enerzijds nog eens naar een poppentheater ging kijken en dat ik uit volle borst Vrolijke Vrienden mee zong. De heren van het Poppentheater Klein Maar Moedig waren hiervoor de verantwoordelijk. Het stond al langer op mijn bucketlist om eens een bezoekje aan dit poppentheater te brengen. Kobe De Boevenjager werd mijn maidentrip.

De Kapitein van musketiers is zeer zenuwachtig. Hij verwacht twee superboeven om op te sluiten in de gevangenis. Kobe, de kindervriend en avonturier, komt even langs. Hij is met vakantie, maar zijn rust wordt snel verstoort wanneer de twee boeven ontsnappen. Zal Kobe erin slagen om de boeven weer te kunnen vangen? Spanning en humor gaan hier hand in hand. De voorstelling wordt aanbevolen vanaf 6 jaar.

Eerlijk is eerlijk: er werd vooraf ontzettend veel goeds over dit Poppentheater verteld. Ik kan instemmend bevestigen. Er is ontzettend veel tijd en aandacht besteed aan het decor en het maken van de poppen. Vakmanschap van de bovenste plank. Ook de poppenspelers weten hoe ze de ‘marionetten’ in het verhaal een eigen leven laten leiden. Zeker naar de interactiviteit van de ‘jongeren’ in de zaal. Als we dat toch moeten vitten over Kobe De Boevenjager is dat kill your darlings hier soms van toepassing is. Het verhaal begint moeizaam met heel veel bochten en kronkels over de Egyptenaren en de Arabieren, waar zelfs een 43-jarige zijn hersenen moet over pijnigen. Alleen halen de poppen in het verdere verloop van dit verhaal de bovenhand.  We kunnen het niet genoeg van de daken schreeuwen dat het in ieders leven toch om kinderen. En zeg nu zelf: rond kinderlijke fantasie draait het in éénieders leven toch.

Kortom: Kobe De Boevenjager is een geslaagde uitstap voor jong en oud die u nog tot begin november in het Keldertheater van de Fakkel kan bekijken.

Meer info kan u vinden op: KOBE DE BOEVENJAGER | Fakkeltheater

Bekeken op 16/10/2021

Foto: Poppentheater Klein Maar Moedig

Geef een reactie