Ivan Pecnik: De Vlaamse Professor Callahan (Legally Blonde)

Valentijn 2022 brengt ons Legally Blonde. Au Fond Producties brengt het verhaal van Elle Woods naar Vlaanderen. De Elle Woods bij ons heet Ianthe Tavernier. Na een paar keer uitstel omwille van het coronavirus is het moment eindelijk rijp. Ook Ivan Pecnik ziet het helemaal zitten. Hij speelt de rol van Professor Calahan. Een gladgeschoren Ivan verscheen op de persconferentie. ‘Van look veranderen behoort tot het leven van een acteur. We spelen op geregelde tijdstippen andere producties. Dan hoort een nieuw uiterlijk er soms blij. Maar ik ben er bijna van overtuigd dat tegen de première van Legally Blonde er terug wat haar op mijn kin zal staan. Eindelijk mogen we Legally Blonde spelen voor volle zalen. Ik vermoed dat het publiek gretiger dan ooit zal zijn. We zien aan alles dat het een beetje terug op gang begint te komen. Eerder spelen had misschien wel gelukt. Maar dat was onder beperktere omstandigheden. Dan moet je als acteur met de handrem op spelen. Dat doe ik liever niet.’

Establishment
In Legally Blonde speelt Ivan de rol van Professor Callahan. ‘Hij is een beetje de slechterik van het verhaal. Professor Callahan doceert rechten en staat een beetje voor het establishment. Hij is een typische advocaat met een kantje eraan. Ik heb Legally Blonde al meermaals bekeken. Dat is een pure popcornmovie. Dit spelen is puur amusement. Een letterlijke kopie van Professor Callahan zal ik niet maken. Ik geef er wel mijn eigen touch aan op basis wat er in de film te zien is. Deze rol spelen is puur amusement. Maar misreken je er niet aan. Musical is een genre dat altijd onder de noemer ‘uitdagend’ valt. Je moet top fit op het podium staan, veel bewegen en ga zo maar verder.’

The Roaring Twenties
Aan Ivan Pecnik zie je snel dat hij net zoals ieder van ons hunkert naar het normale leven. ‘ “Nu is het eigenlijk: finaal terug naar het normaal. Mensen appreciëren entertainment veel meer. Vroeger was het er gewoon. Maar je weet pas wat je mist als het er niet meer is. Dan merk je wel een verandering bij het publiek. In tijden van crisis of pandemie hunkeren mensen terug naar het pure entertainmentgehalte. Dat was in de jaren dertig en tachtig eveneens zo. En nu … gaan we terug naar de roaring twenties, hell yeah!’

Meer info kan u vinden op:
Legally Blonde – Au Fond Producties

Foto: Bart Liekens

Geef een reactie