Op weg naar de Miss België-kroon?: Joyce Nicaise (23, Stabroek)

Voor de 23-jarige Stabroekse kleuterjuf in wording Joyce Nicaise breken spannende tijden aan. Op 26 september staat ze immers op het podium van Miss Antwerpen in De Panne. Zij is immers één van de 200 kandidates, die in de running zijn om de titel van Miss België te bemachtigen? Is Joyce op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Ik neem aan deze wedstrijd deel om een boost te geven aan mijn zelfvertrouwen. Dat wast best wel nodig. Vroeger kwam ik veel minder voor mezelf. Nu laat ik mijn mening steeds meer gelden.’

24 uur
Een druk bezette Joyce houdt nu al rekening met haar agenda. ‘Het is fascinerend om te zien hoe een wedstrijd van deze grootte in elkaar zit. Maar de combinatie tussen enerzijds studente zijn op de hogeschool, een studentenjob hebben en dan nog een Missverkiezing voorbereiden, is zeker niet van de poes. Tot nu toe gaat het nog allemaal wel vlotjes. Maar ik besef ook dat wanneer mijn school eind september terug zal starten, het niet zo evident wordt. Het voorbereidende werk om aan een dergelijke wedstrijd deel te nemen is een pak intensiever dan je vooraf verwacht. Wanneer ik zou doorstromen, moet ik in mijn agenda veel knippen en plakken. Dat staat nu al vast.’

De onschuld van een kind
De toekomst van Joyce ligt in het onderwijs. ‘Ik heb mijn roeping daarin gevonden. Het fascinerende is dat jonge kinderen een bepaalde onschuld in zich hebben. In een kleuterklas komt het fenomeen van racisme niet aan bod. Fascinerend om te zien dat dit bij kinderen geen belang heeft. En zo kan ik nog uren door vertellen. Maar je begrijpt meteen dat zoiets mij triggert om daarin mijn professionele toekomst uit te bouwen.’

Foto: Ralf Boudewijn

Geef een reactie