Theaterreview: Het Geheim van Te Veel Torens (Deep Bridge)

Jeugdboeken van Mark Tijsmans. Ze vormen een brok inspiratie om een musical rond te maken. Na Ridders van de Ronde Keukentafel is het nu aan ‘Het geheim van te veel torens’ om voor de tweede keer in de Deep Bridge-geschiedenisboeken een werk van de writer formally known as Wilfried Pasmans als basis voor een jong, fris en fruitig muzikaal spektakel.

Eerlijk is eerlijk. Het codewoord in deze musical vormt met kilometers voorsprong fantasie. In deze roadtrip down to fantasy lane moet je prettig en gek gestoord zijn om mee in de flow van het verhaal te gaan. En dat zorgt in het prille begin wel voor een ietwat moeilijker opstapje oftewel  ‘waar ben ik nu bij beland’-gevoel?’. Maar het verhaal en het enthousiasme barst seconde na seconde verder los. Ook de drie professionele acteurs: ‘the leader of the pack’ Steve De Schepper, Aaron De Veene en Idalie Samad worden week van al het jong enthousiast geweld rondom hen. Zoals in het oog van een orkaan zuigt deze musical je  als toeschouwer mee in een knotsgekke maar fantasierijke rollercoaster.

Ook het decor zit vernuftig in elkaar. Een zaal van de Waagnatie wordt omgetoverd tot een ware circustent, waardoor je prompt het grijs en grauwe van de oorspronkelijke locatie vergeet. Ook gaat Het geheim van Te Veel torens mee in de flow van de hedendaagse moderne technologie. Iedere bezoeker krijgt een persoonlijk hoofdtelefoon waar hij het geluid rechtstreeks tot bij hem laat komen.  

Voor hun eerste grote productie heeft de Musical Academy, die de drijvende kracht is voor de jonge talenten in deze productie de bal niet mis geschoten. En zoals Captain on the Bridge Koen het tijdens de Generale Repetitie zei: ‘Have fun, meisjes en jongens’. Zolang dat dit tijdens de première kan met een creatief prettig gestoord hoekje af, kunnen wij daar niets op tegen hebben.

Kortom: niet geschoten is altijd mis. Alleen scoort deze musical door het jeugdig enthousiasme als een ware Dancing Dimi de éne ‘180’ na de andere.   

Bekeken op 27 augustus in Waagnatie (Antwerpen)

Meer foto’s kan u vinden op:
https://bit.ly/3DpHxox

Meer info kan u ontdekken op:
Het Geheim Van Te Veel Torens – Deep Bridge

Foto: Bart Liekens

Geef een reactie