Ontdek hier de cast van RENT

Met voormalig ‘Thuis’-acteur Pieter Jan De Paepe, ‘Mozart!’-rockstar Ruben Van Keer en musicalbeloftes Lien Van den Bossche en Stijn Proesmans, is de hoofdcast van ‘RENT’ nagenoeg compleet. Daarnaast zorgen o.a. Saïn Vantomme, Lyssa Tejero en Kenny Verelst voor de verdere aanvulling. Hiermee krijgt de rockmusical, die in 1996 op Broadway in première ging, eindelijk ook een Vlaamse versie. Pas in het voorjaar starten de voorstellingen voor het grote publiek, maar vanaf 29 oktober 2021 kan je in De Blikfabriek van Hoboken (Antwerpen) al een exclusieve preview meepakken. Info en tickets ontdek je op www.deepbridge.be 

Het thema en de achtergrond van de rockmusical ‘RENT’, geïnspireerd op Puccini’s ‘La Boheme’ is vandaag nog steeds brandend actueel. De voorstellingen beginnen met de profetische woorden: “How do you document real life, when real life is getting more like fiction every day”.  

“Toen ‘RENT‘ voor het eerst werd opgevoerd, was het het kind van zijn tijd. De jaren negentig, aids én zijn plaats, New York. Zeer actueel en vinger aan de pols. Aids werd bedwongen en het leven kabbelde verder. ‘RENT’ leek in mijn ogen lange tijd gedateerd, een museumstuk dat niet écht meer zou kunnen raken. En toen kwamen er andere tijden, de wegwijzers in de maatschappij werden abrupt weggehaald en verwarring was troef. Jonge mensen verdwaalden in ethische codes die razendsnel veranderen en een virus gooide roet in het eten. Wat even gedateerd leek, was plots weer brandend aanwezig. Het stuk gaat niet meer over aids in het bijzonder, maar over elke hindernis die op ons pad komt, hetzij persoonlijk, hetzij professioneel, hetzij op wereldschaal. Hoe verzetten we ons tegen alle negatieve elementen die ons leven dreigen over te nemen? Hoe leven we verder? Hoe creëren we onze nieuwe hoop? Hoe houden we het hoofd boven water vooraleer we verdrinken in de golven van verdwazing, verwarring en onwetendheid? Het is een hoopvol stuk over kracht putten uit onszelf in bizarre, barre tijden. Ik denk en hoop dat het een heel persoonlijke reis wordt met creatives, cast én publiek.”, zegt regisseur-scenarist Stany Crets, die voor de Vlaamse versie van ‘RENT’ opnieuw een beroep doet op een cast die bestaat uit de perfecte mix van jong, opkomende talent en ervaren musicalacteurs. 

Foto: Deep Bridge

Geef een reactie