Op weg naar de Miss België-kroon?: Helena De Gendt (19, Bonheiden)

Spiegeltje Spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van het Belgenland? Ongeveer 200 jonge vrouwen wagen hun kans om het Miss België-kroontje te bemachtigen. Eén van hen is de 19-jarige kapster Helena De Gendt uit Bonheiden. Is zij op weg naar het Miss België-kroontje? ‘Tijdens een etentje in een Brussels restaurant werd ik op mijn schouder getikt door een mevrouw, die vond dat ik de geknipte persoon was om deel te nemen aan Miss België. Ik was totaal verrast door haar opmerking’, vangt Helena het gesprek aan. ‘Maar ik ben over haar vraag beginnen nadenken. Gewoonweg omdat ik het niet meteen zag aankomen. Uiteindelijk heb ik de stap toch gezet. Het is een te unieke kans om zomaar te laten schieten. Enerzijds omdat je heel veel nieuwe mensen ontmoet en anderzijds omdat je een heleboel nieuwe ervaringen in je rugzak mag steken. Zolang het gebeurt met de steun van mijn vriend en van mijn familie, kan het voor mij echt geen kwaad.’

Combinatie werk-verkiezing

Voor Helena kwam haar deelname totaal onverwacht. ‘Mijn naaste omgeving was ook verrast toen ze het nieuws van mijn deelname vernamen. Maar ze gunnen het me van harte. Zolang ik de juiste combinatie kan vinden tussen mijn werk en de verkiezing, is het voor hen allemaal goed. Tot nu toe kan ik dat perfect geregeld krijgen. Voor mij blijft het belangrijk om met mijn beide voetjes op de grond te staan. Ja, ik wil  Het is naar mijn gevoel ook mijn belangrijk dat ik met beide voetjes op de grond blijf staan. Ook al geef ik me volledig. Plezier maken samen met de andere meisjes staat bij mij absoluut bovenaan het prioriteitenlijstje.’

Foto: Privécollectie Helena De Gendt  

Geef een reactie