Op weg naar de Miss België-kroon?: Chiara Catanzaro (18, Antwerpen)

Spiegeltje Spiegeltje aan de wand? Wie wordt de mooiste van heel het Belgenland? Meer dan 200 jonge dames stappen in de arena om de opvolgster van regerend Miss België Kedist Deltour te worden. Eén van hen is de 18-jarige Antwerpse studente ‘Business & Languages’ Chiara Catanzaro uit Antwerpen. ‘Ik heb er lang over nagedacht om de stap te zetten richting Miss België. Op mijn achttien leek me de tijd rijp om de sprong te wagen. De voorbije jaren heb ik ontzettend hard aan mezelf gewerkt. Nu wil ik nog dat tikkeltje meer. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat je door een dergelijk avontuur heel wat ervaring opdoet en zelfzekerder in je schoenen leert staan. Net hiervoor wil ik keihard werken. Ja, ik draag mijn lintje met de nodige fierheid. De mensen mogen weten aan welke wedstrijd ik deelneem en waarvoor ik als mens sta.’

Woordkunst-drama
Chiara lijkt voor een leven op het podium weggelegd te zijn. Toch heeft ze voor een bepaalde ommezwaai in haar leven gekozen. ‘In het middelbaar onderwijs heb ik woordkust-drama gestudeerd. Acteren, dansen en zingen waren echt ‘mijn dada’. Zelf dans ik al vijftien jaar lang, vanaf mijn drie jaar. Ik geniet er telkens weer opnieuw van om mijn danskunsten op het podium te tonen. Maar toch had ik na mijn studie zin om nieuwe wegen te bewandelen. Omdat ik Italiaans-Portugese roots heb en meertalig ben opgevoed, hebben talen een belangrijke plek in mijn leven. Daarom heb ik gekozen voor business and languages aan de Karel De Grote Hogeschool. Bij mijn studie krijg ik naast economie ook heel veel talen. Bij eender welke professionele stap je maakt is een goede talenkennis enorm belangrijk. Dat aspect van mezelf wil ik maar al te graag verder ontwikkelen. Gewoon om alle facetten in evenwicht te krijgen.

Foto: Chiara met Rode achtergrond: Marc Drofmans

Foto: Dansende Chiara: Frank VD Fotografie

Foto Chiara @ The House of Jack : The House of Jack

Foto Chiara met lint: Collectie Chiara Catanzaro

Geef een reactie