Sabien Tiels debuteert met haar Carole King-tribute op de Parkies

Na Sandra Kim en Zornik-frontman Koen Buyse,  is singer-songwriter Sabien Tiels de laatste artieste die deze week debuteert op de Parkies. Geen ‘Trein’ of ‘Hou je morgen nog van mij’, maar wel het impossante Carole King-repertoire, waarmee de Limburgse uitpakt. Aanstaande dinsdag 10 augustus 2021 geeft Sabien haar eerste ‘Natural Woman, A Tribute to Carole King’-concert in het Romain De Vidtspark van Sint-Niklaas. Op 18 augustus speelt ze in het Kaandelpark van Deinze en 26 augustus in het Normandpark van Middelkerke. 

“Pas in mijn late tienerjaren heb ik het fantastische repertoire van Carole King ontdekt. ‘Tapestry’ was het eerste album dat ik bijna letterlijk heb grijsgedraaid. Het is ook haar meest succesvolle, dat maar liefst 6 jaar in de Amerikaanse hitlijsten heeft gestaan en dat in de popmuziek van de jaren zeventig beschouwd wordt als ‘één van de allerbeste elpees’”, begint Sabien Tiels het gesprek. Met ‘Natural Woman, A Tribute to Carole King’ neemt de populaire artieste haar publiek mee in een reis doorheen het leven en werk van één van de belangrijkste singer-songwriters uit de mondiale muziekgeschiedenis. Achter haar piano, begeleidt door gitarist Marco Cirone en basgitarist Roman Korolik, zorgt Sabien Tiels voor bijzondere versies van o.a. ‘It’s Too Late’, ‘You’ve Got a Friend’ ‘I Feel the Earth Move’ en uiteraard het overbekende (You Make Me Feel Like) ‘A Natural Woman’. “Dit is inderdaad ook helemaal mijn ding. Samen met het publiek is het voor mij en de muzikanten genieten van het schitterende repertoire van één van de grootste artiesten allertijden. Het zijn bijna allemaal herkenbare meesterwerken, waar ik inderdaad ook een persoonlijke touch aan geef. Het doet mij bijzonder veel plezier dat ik met dit repertoire, deze zomer te gast bent op het grootste kleinste festival-podium van de Parkies. Ik kijk éch uit naar deze bijzondere buitenoptredens”, zegt Sabien Tiels enthousiast. 

Ook deze week kan je weer op diverse locaties in Vlaanderen terecht voor de Parkies-concertenMaandagavond vind je Gene Thomas in Knokke-Heist en de Soul 2 Soul-formatie van Sofie, Sandrine en Stef Caers speelt dan in WaregemDinsdagavond spelen Soul 2 Soul in TorhoutGene Thomas in De HaanGuy Swinnen in Genk en debuteert Sabien Tiels op het Parkies-podium van Sint-NiklaasWoensdagavond speelt Gene Thomas in DeinzeSandra Kim in Blankenberge en Soul 2 Soul in VilvoordeDonderdagavond sluit Koen Buyse in Middelkerke en De Geest in Beringen de 5de Parkies-week af.

Tickets voor de Parkies-concerten kosten 4,5 euro, inclusief een administratieve fee en een drankvoucher van 2,7 euro. Gezien de beperkte capaciteit is preregistratie verplicht. Meer info over de line-up, de locaties en de tickets ontdek je op www.parkies.be

Foto: Luc Standaert

Geef een reactie