Mamma Mia!: 100% Matthew Michel

De musical Mamma Mia is na een pauze van anderhalf jaar weer helemaal terug. Heel wat mensen kunnen blij hun hart ophalen in de Antwerpse Stadsschouwburg. Een opvallende nieuwkomer in de cast is Matthew Michel. Hij mag als ‘Sky’ het hart van de piepjonge Sophie (alias Tinne Oltmans oftewel Helle Vanderheyden) veroveren. ‘Het doet enorm veel deugd om terug op het toneel te staan. De energie van deze voorstelling ligt op een dusdanig hoog niveau dat je er onmiddellijk weer wordt ingesmeten. Daarom is de rol van ‘Sky’ perfect. Niet te groot, maar ook niet te klein om je tanden in te zetten. Maar geloof me … ik ben zeer blij dat alles weer is opgestart. In onze job is het ofwel 100% alles ofwel helemaal niets. Iets tussenin bestaat er niet. Het is stilstaan of rennen. En we zijn weer aan het rennen. Het ABBA-repertoire van deze voorstelling ken ik wel degelijk.  Wie niet? Ik heb ze goed moeten instuderen, maar dat had veeleer met de harmoniestructuur van de liedjes te maken. Je hoort mij zeker niet klagen. Ik ben zeer dankbaar dat ik hier mag staan.  Voor iedereen in onze sector was het een moeilijke periode. Er was beduidend minder werk als in de periode voor corona. Mijn stemmenwerk ging door en zelf was ik ook nog actief als choreograaf voor Studio 100.”

Foto: Jan Liekens

 

Geef een reactie