Op weg naar de Miss België-kroon?: Shania Verbeurgt (18, Brakel)

Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Meer dan 200 jonge schoonheidskoninginnen laten hun kans niet onbenut om de opvolgster van regerend Miss België Kedist Deltour te worden. Eén van hen is de 18-jarige Brakelse studente Toegepaste Taalkunde Shania Verbeurgt. Is zij op weg naar de Miss België-kroon? ‘Deelnemen aan Miss België is een kinderdroom, die ik mag najagen. Laat het avontuur maar beginnen. Ik ben er méér dan ooit klaar voor’, vangt de gemotiveerde Shania het gesprek aan. ‘ Je moet weten dat ik al heel vroeg verkocht ben door Missverkiezingen. Mijn mama is afkomstig van de Filipijnen. Daar worden deze wedstrijden heel groots opgevat. Je kan wel stellen dat ik mijn liefde hiervoor met de paplepel meekreeg.  Ik heb altijd deze wedstrijden op de voet gevolgd. Beetje bij beetje begon het ook diep vanbinnen te kriebelen om zelf de sprong te wagen. Mijn droom om ooit op het Miss België-podium te staan werd alsmaar groter. Aan de andere kant zit er ook een sociaal luik aan mijn deelname. Ik ben heus niet blind voor wat er in de wereld rondom mij aan de hand is. Weet je .. bijna al mijn zomervakanties heb ik in mijn moederland doorgebracht. Daar heb ik de confrontatie met armoede wel degelijk gezien. Dat heeft mij altijd diep vanbinnen geraakt. Armoede is het meest shockerende wat er is. Omdat ik sociaal voelend ben, wil ik maar al te graag iets terugdoen voor mijn medemensen. Ik wil heel graag kansarme kinderen helpen om hun dromen te realiseren. Mij lijkt Miss België daarvoor het ideale platform. Want ook in deze wedstrijd zijn er heel wat jonge mensen, die hun dromen willen realiseren. Daar hoor ik natuurlijk bij.’

Toegepaste taalkunde
In het dagelijkse leven studeert Shania aan de Gentse Universiteit: ‘Ik ben studente toegepaste taalkunde. Meer bepaald opleiding vertaler-tolk. Mijn doel is om later in de rechtbank te mogen werken. Op deze werkplek kan ik mijn  sociaal karakter en mijn mondigheid samen combineren. Ik heb net nu de sprong gewaagd omdat ik net mijn eerste jaar universiteit achter de rug heb. Dat heeft me serieus gesterkt. Ik ben nog dat tikkeltje volwassener geworden  en heb als extraatje een rugzakje vol ervaringen op zak. Net daarom lijkt me dit jaar het perfecte moment om de sprong te wagen.’

Foto: Laila Grace Gesulga Verbeurgt / Jurgen Verbeurgt
Foto in galakleed: Marc Rubenska

Geef een reactie