Kinderkoor Singfonia mag schitteren in musical Smike

Nadat hun jongerenkoren Youforia (16 t/m 25 jaar) en Melodia (10 t/m 15 jaar) de voorbije theaterseizoenen reeds mochten schitteren in de bejubelde musicalproducties ‘Magdalena’, ‘November 89′’13’ en ‘June Foster’, geeft productiehuis The Singing Factory nu ook hun 21 jongste talenten van kinderkoor Singfonia (6 t/m 12 jaar) de kans om als ensemble podiumervaring op te doen in een volwaardige musicalproductieVanaf 11 september 2021 brengt The Singing Factory de fantastische popmusical ‘Smike’, gebaseerd op de roman ‘Nicholas Nickleby’ van Charles Dickens, op de planken van Schouwburg Luchtbal in Antwerpen.

The Singing Factory houdt ook in deze hoogstaande productie vast aan hun DNAkinderen/koren spelen de belangrijkste rol,  een maatschappelijk relevant thema en begeleid door een liveband. De kinderen van Singfonia worden in ‘Smike’ ondersteund en gegidst door de hoofdcast, die bestaat uit getalenteerde jongeren en ervaren volwassenen.   
 

Het verhaal
Zoals elk jaar ronselt Wackford Squeers leerlingen voor zijn kostschool, ‘Dotheboys Hall’, dé gewenste plek om ongewenste kinderen achter te laten. De kinderen worden er uitgebuit en verwaarloosd. ‘Dotheboys Hall’ staat volledig op zijn kop wanneer Nicholas Nickleby er als jonge assistent komt werken. Gebaseerd op waargebeurde feiten beschrijft Charles Dickens het leven in deze “school”. Een popmusical van Simon May, Clive Barett en Roger Holman, naar ‘Nicholas Nickleby’ van Charles Dickens.

Hoofdcast
De hoofdrollen in ‘Smike’ zijn weggelegd voor de 15-jarige Lucas Geldof uit Oostkamp (Smike) en Jens Goossens (24, Merksem), die in de huid van de jonge assistent van Wackford Squeers, Nicholas Nickleby, mag kruipen. De 13-jarige Senne Vanwildemeersch uit Dendermonde maakt zijn debuut in een hoofdcast als Wackford Jr. en krijgt als musicalzus Sara Heijlen (19, Kortenaken), die zich als Fanny Squeers mag uitleven. De rol van Tilda, de beste vriendin van Fanny Squeers, wordt vertolkt door Zowy Van Lierop (19,  Terhagen) en de zeer getalenteerde 16-jarige Nell Moerbeek uit Kapellen neemt de dubbelrol Phib/Alice voor haar rekening. Dit jonge geweld krijgt met Leen De Graeve (weduwe Nickleby), Bross Verplancke (Mr.Snawly) en Joris Branckaerts (Wackford Squeers) een pak ervaring naast zich en kan bovendien rekenen op de tips & tricks van niemand minder dan Wanda Joosten, die een ongetwijfeld heerlijk slechte Mrs. Squeers ten tonele zal brengen. 

Kinderkoor Singfonia
Provincie Antwerpen

Katja Rudneva (Antwerpen – °2011), Galatéa L’Ecluse (Antwerpen – °2010), Elyn Van Steenkiste (Berchem – °2010), Myrha Van Steenkiste (Berchem – °2009), Yanti Van Steenkiste (Berchem – °2014) 
Emma Meulemeester (Berchem – °2011), Lien Van Wassenbergh (Berchem – °2010), Arno Goris (Wilrijk – °2012), Roos Goris (Wilrijk – °2010), Jasmijn van der Elst (Wilrijk – °2009)
Marilou Dierickx (Mortsel – °2009), Céleste Devillé (Brasschaat – °2014), Fleur Schittecatte (Ekeren – °2013), Pippa De Keersmaecker (Lint – °2011), Dexter Van der Vieren (Wechelderzande – °2010)

 
Oost-Vlaanderen

Rodi Cicek (Kruibeke – °2012), Jente Charlier (Kruibeke – °2012), Magalie De Ketele (Belsele – °2009), Otto Mogyoros (Melle – °2010)

 
West-Vlaanderen
Louis Geldof (Oostkamp – °2008)

Vlaams-Brabant
Elène Rosier (Hever – °2009) 

Crew & creatives
Regie: Rudi Giron
Choreo: Matthew Michel
Koorleiding: Tinne De Groot en Lucy Bachot
Liveband: o.l.v. Ronny Plovie met Juan Carlos Rosquete Marquez, Ruben De Vleeschhouwer, David Robberecht, Sven Ysewyn, Robbe Desmet
 
Info en tickets:
‘Smike’
Schouwburg Luchtbal – Columbiastraat – Antwerpen 
Speeldata:
– Zaterdag 11 september: 20 uur
– Zondag 12 september: 15 uur 
– Zaterdag 18 september: 15 uur
– Zaterdag 18 september: 20 uur 
– Zondag 19 september: 15 uur – matinée 
Tickets: www.singingfactory.be

Foto: The Singing Factory

Geef een reactie