Revolutionair musicalspektakel 1830 gaat door in augustus 2021

Een enorme opluchting voor prins/producent Simon de Merode en auteur/regisseur Luc Stevens, maar natuurlijk ook voor de acteursstuntmensen, het dansensemble, mensen van licht, geluid, kostuums,  alle vrijwilligers die met hart en ziel meewerken aan deze immense productie,… . Ze hebben er lang op moeten wachten, maar de goesting om er samen, na een zeer moeilijke periode voor iedereen, een onvergetelijk spektakel van te maken voor het publiek, is alleen maar toegenomen, vat hoofdrolspeler Lucas Van den Eynde (verzetsstrijder André) de ongelofelijke drive binnen de productie van ‘1830’ mooi samen.  


Belgisch en Hollands perspectief in aparte pop-up theaters
Publiek beleeft samen indrukwekkende apotheose Na de drie succesvolle musicalproducties ‘Marie-Antoinette’ (2014), ‘Albert I’ (2016) en ‘Rubens’ (2018), die ruim 80.000 toeschouwers onderdompelden in een wereld van geschiedenis en spektakel, is Historalia klaar om opnieuw de grenzen te verleggen met het grootse musicalspektakel ‘1830’. Vertrekkende vanuit de wortels van onze nationale geschiedenis, brengt ‘1830’ op een onvergetelijke en revolutionaire manier hulde aan de geboorte van het Koninkrijk België

Het Kasteel de Merode (Westerlo) en het omliggende domein vormen in augustus 2021 het kader voor deze unieke theaterervaring, waarbij in 2 aparte pop-up theaters zowel het verhaal vanuit het Belgische als het Hollandse perspectief gebracht wordt. Het publiek, dat wordt onderverdeeld in 2 groepen, switcht voor de pauze van locatie en krijgt beide verhalen te zien. Na de pauze worden beide groepen samengevoegd en volgt de spectaculaire apotheose op een derde locatie, met de façade van het kasteel als decor.

Je zal overdonderd worden door een meeslepend, warm verhaal, een indrukwekkend decor en een ronduit fantastische cast als kers op de taart, want niemand minder dan o.a. Lucas Van den Eynde (verzetsstrijder André), Nele Goossens (waardin Leonie) , Ruben Van Keer (Kapitein Vermeer), Leendert De Vis (Louis De Potter) , Liesbeth Roose (Anna), Keoni Blockx (Frédéric de Merode) en Guy Colinet (Koning Willem I) brengen zowel historische als fictieve personages tot leven. De voorstelling zal verder bol staan van spectaculaire en levensechte scènes met showpaarden, een verbluffend dansensemble en professionele stuntmensen

Bekijk HIER de trailer van ‘1830’

Het verhaal
De revolutiegolf die in de 19de eeuw door Europa woedt, breidt zich uit als een olievlek tot ze ook onze contreien bereikt. Dit tot groot ongenoegen van de Hollanders, die onder leiding van Koning Willem I het gezag hebben over de Belgische gebieden. De Belgen drukken steeds meer hun ontevredenheid over zijn regeerstijl uit, tot op een avond heel Brussel in rep en roer wordt gezet… Sleutelfiguren zoals Frédéric de Merode en Louis de Potter vechten mee voor de vrijheid van het Belgische volk. 

Gaandeweg leren we een Brussels gezin kennen dat alles van dichtbij meemaakt. Vader André is een hevig verzetsstrijder, zijn dochter Anna en zijn zoon Ketje (Wies Decock / Matse De Ryck) raken elk op hun eigen manier verweven in de revolutie. ‘1830’ vertelt een verhaal vol actie, liefde en emotie. Een must-see voor elke liefhebber van muziek, theater en geschiedenis.

Producent: Historalia – Simon de Merode
Script/regie: Luc Stevens
Muziek: Sam Gevers
Choreografie: Florian Boutonnier

Beleef het musicalspektakel ‘1830’ vanaf 6 augustus 2021 op het domein van Kasteel de Merode te Westerlo. Tickets & info: www.1830.be 
Voorstellingen starten stipt om 20u, einde voorzien om 23u. 

Foto: House of Entertainment / Historalia

Geef een reactie