Cartoonist ZAZA brengt bomen tot leven in ‘BABBELBOS’

Cartoonist ZAZA (De Morgen, Knack, Het Nieuwsblad) lanceert zijn gloednieuwe project ‘Babbelbos’. ‘Babbelbos’ is een buitengewone gratis buitenactiviteit voor het ganse gezin, waarin je (analoog met een fotoboekje of digitaal via een QR code) op zoek gaat naar de pratende bomen die ZAZA eigenhandig beschilderde met biologisch afbreekbare krijtverf. Het prachtige Boekenbergpark te Deurne, zowat de voortuin van ZAZA, is van 24 juni tot en met 31 augustus het schitterende decor voor het eerste ‘Babbelbos’. Onnavolgbaar stemacteur Luk Wyns leende zijn flexibele stembanden aan de babbelende Deurnese bomen. ZAZA (pseudoniem voor Klaas Storme) en producent Happy Few hopen ‘Babbelbos’ in de toekomst uit te kunnen rollen in gans België.

“Het park bezorgt me frisse ideeën. Het bracht me dus al veel op en ik wilde iets terugdoen. Bovendien heb ik pareidolie, een psychisch verschijnsel waarbij iemand in alles gezichten herkent. Dat kan gaan om huizen, keukengerei, groenten,… en ook in bomen”
– ZAZA –

“Ik heb mezelf altijd een een boom(pje) van een vent gevonden
en nu kreeg ik de kans om het echt te zijn”

– Luk Wyns – 

Deze zomer kan je je in het Deurnese Boekenbergpark laten verrassen door de babbelende bomen van kunstenaar en cartoonist ZAZA. ZAZA (pseudoniem voor Klaas Storme), die zelf al jarenlang aan de voet van het park woont, beschilderde er 22 bomen met biologisch afbreekbare krijtverf. Zo gaf hij hen een eigen persoonlijkheid, want bomen zijn eigenlijk net als mensen: je hebt dikke bomen, dunne bomen, kromme en ja zelfs domme bomen. Je hebt boze, vriendelijke, droevige, grappige en ja ook irritante bomen. 

Bij je zoektocht in ZAZA’s buitengewone ‘Babbelbos’ kan je ervoor kiezen je te laten leiden door de plattegrond in een fotoboekje, waarin je de gevonden bomen kunt aankruisen en het bijhorende verhaaltje lezen, of je kiest voor de digitale optie. Daarvoor scan je de QR code aan het infobord bij de start en dan kun je de bomen horen praten (audiobestanden) en indien gewenst ook zien bewegen (animatie). Voor de ‘Babbelbos’-zoektocht in het Boekenbergpark heb je ook de digitale optie om de app izi.TRAVEL te downloaden. 

Voor het eerste ‘Babbelbos’ in het Boekenbergpark wisten ZAZA en producent Happy Few niemand minder dan regisseur, scenarist en begenadigd (stem)acteur Luk Wyns te strikken. Luk, die zich naar eigen zeggen altijd al een boom(pje) van een vent gevonden heeft, twijfelde geen seconde om zijn flexibele stembanden aan de babbelende Deurnese bomen te lenen. ZAZA en producent Happy Few hopen ‘Babbelbos’ in de toekomst in gans België te kunnen uitrollen. Naast de stem van Luk Wyns, zal er dan ook aanvullend naar plaatselijke bekendheden gezocht worden om enkele bomen van een stem te voorzien. Dit om het project telkens een lokale en eigen authenticiteit te kunnen geven.

 
Praktisch
‘Babbelbos’ in het Boekenbergpark te Deurne
Van 24 juni tot en met 31 augustus 2021
Startplaats: Chinese toren in het Boekenbergpark
Fotoboekje gratis te verkrijgen in Brasserie @The Park – Unitaslaan 84, 2100 Deurne
Digitaal via app izi.TRAVEL of scan de QR code op het infobord aan het begin van de zoektocht
 
Volg ZAZA op Instagram: @zaza_cartoonist 

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie