Ayla Dunes is … No Ordinary Woman

Het gaat hard voor Ayla Dunes.  Na de succesvolle singles ‘Love Live’ en ‘This Road’ bewijst het muzikale alterego van Dunja Mees dat ze ‘No Ordinary Woman’ is. Want met de gelijknamige single trakteert ze ons voor de zomermaanden op een catchy popsong met een scheutje 80’s-disco er bovenop.  ‘Onder de naam Dunja deed ik op muzikaal vlak al verschillende dingen. Met Ayla Dunes wou ik toch wel het verschil maken. Daarom moest er een nieuwe naam komen, die symbool stond voor deze herstart. Een nieuwe start, een nieuw begin. Mijn muziek staat synoniem voor ‘verrassingen’. De song ‘This Road’ klinkt helemaal anders dan ‘No Ordinary Woman’. En dat is wat mij ook als artieste typeert. Muzikaal gezien word ik beïnvloed door verschillende stijlen en dat merk je in mijn muziek. Mijn jazzachtergrond neem ik overal mee naar toe. Dat hoor je aan de manier waarop ik zing en is de rode draad doorheen mijn eclectische mix van songs.

The Voice van Vlaanderen
Dunja maakte zeven jaar geleden indruk tijdens haar passage bij The Voice van Vlaanderen. Alleen werd het toen angstvallig stil rond haar. ‘Het gevolg van een deelname aan The Voice is dat je in de kijker staat. Nadien krijg je heel wat aanbiedingen, die je richting uitkomen. Geloof me .. Dat komt soms heel overdonderend over. Tegen heel veel dingen heb ik neen gezegd. Gewoon omdat ik me er niet rijp voor voelde. Voor mij blijft prioritair dat ik me op muzikaal vlak goed in mijn vel voel. Dat kan alleen met de juiste mensen rondom mij. Daarom heb ik hard gebouwd aan de weg, die ik nu volg. Karakterieel ben ik namelijk een controlefreak. Ik heb graag de touwtjes in eigen handen. Wanneer ik een bepaald idee in mijn hoofd heb, geef ik dat graag zelf de nodige vorm en richting. Enerzijds is dat een zegen, maar anderzijds ook een vloek. Want je haalt enorm veel werkdruk op je schouders. Alleen ontwikkel je beetje bij beetje ook een sterk team rondom jou. Dat gaat van make-up artiesten tot promomensen. Wanneer je een muzikaal project dan ziet groeien, doet dat als artiest ook enorm veel deugd.’

Dunja De Bouwer
Voor de vorige song ‘This Road’ werkte Ayla Dunes nauw samen met Amazumi , een wereldburger van de bovenste plank. ‘Zij is opgegroeid in Hong Kong. Via India is ze beland in Londen en nu woont ze in Gent. Tijdens haar reis ging ze vooral op zoek naar zichzelf. Ik heb tonnen respect voor de manier waarop zij in het leven staat. Je kan Amazumi en mezelf niet vergelijken. Ik ben nogal een honkvast beestje. Momenteel draag ik naast mijn werk als artieste ook de helm van ‘Dunja de Bouwer’, tijdens de verbouwingswerken bij me thuis. Ik denk niet zo snel dat het gras groener is aan de andere kant. Eerst België veroveren vooraleer ik aan het buitenland ben. Maar ik zie een internationale weg zeker zitten. Alleen moet eerst dat dekselse coronabeestje uit ons leven verdwenen zijn.’

Foto: Ayla Dunes / House of Entertainment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.