Nebula: het Roaring Twenties-startschot van Peter Luts & Basto

The roaring twenties are back!”, aldus Peter Luts (‘The Rain’, ‘Get Down Low’, ‘What A Feeling’). De Limburgse dj en producer kan zijn geluk niet op nu het Overlegcomité recent groen licht gaf aan de eventsector om weer in gang te schieten. “Ik ben er helemaal klaar voor om weer achter de draaitafels te staan!”, klinkt het uitgelaten. Samen met zijn collega-dj en producer Basto (Jef Martens), die onder het pseudoniem Lazy Jay als producer en co-writer van de Britney Spears en will.i.am-hit ‘Scream And Shout‘ een wereldhit scoorde, geeft Peter met hun gemeenschappelijke single ‘Nebula’ het officiële startschot voor hopelijk een wervelende festivalzomer. 

Voor de basis van de samenwerking van de Limburgse dj en producer Peter Luts met zijn collega Basto (‘Gregory’s Theme’, ‘Again and Again’, ‘Cloudbreaker’), het alterego van de Jef Martens (Hoogstraten), moeten we terug naar het begin van deze eeuw. “Jef en ik werken al jaren samen”, begint Peter het gesprek. “We leerden elkaar kennen toen hij remixen maakte voor de Ian Van Dahl-nummers ‘Just A Girl’ en ‘I Can’t Let You Go’. Op een gegeven momenten besloten we om af te spreken in de studio. Vanaf de eerste minuut hadden we een sterke klik. Jef werkte daarna ook nog mee aan het laatste album van Lasgo (‘Smile’) en in de jaren daarna maakten we samen nog tal van clubtracks, waaronder ‘Spitfire’ en ‘Blister’’

Directe klik
Met ‘Nebula’ levert het gouden duo nu opnieuw een knaller van formaat af. “Aangezien onze clubtracks altijd goed scoren, hadden we zoiets van: ‘Kom, we doen er nog ééntje!’”, zegt Peter lachend. “Het nummer lag ondertussen al een klein jaar te wachten in onze schuif, maar omdat de clubs noodgedwongen gesloten bleven, hebben we de release altijd maar wat opgeschoven en uitgesteld. Sinds de recent aangekondigde versoepelingen en de vooruitzichten naar een nieuw festivalseizoen, dachten we beiden ‘Kom, we gaan het doen!’”, zegt Peter Luts enthousiast.

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.