Westelinck stelt single ‘Dicht bij jou’ voor

Niko Westelinck is een Vlaamse songwriter van tekst en muziek, muziekproducer & multi-instrumentalist met een Conservatorium-diploma. Hij studeerde aan het Antwerps Muziekconservatorium en behaalde met grote onderscheiding het diploma van ‘Meester In De Muziek’ als jazzdrummer en componist.

Westelincks studies brachten hem in zijn jeugd naar Zwitserland en Frankrijk. Met zijn Portugese echtgenote heeft hij een zoon en een dochter. Zodoende spreekt deze cosmopoliet/ talenhobbyist vloeiend vijf talen: Nederlands, Portugees, Frans, Engels en Duits.

Als songwriter/producer/remixer/muzikant/zanger/drummer kreeg Westelinck reeds opdrachten van & werkte samen met (slechts een kleine selectie) tal van Belgen en buitenlanders:

Niels Destadsbader, Tom Robinson, Noémie Wolfs, Stefaan Fernande, Jeroen Swinnen, Udo Mechels, dEUS, Spencer The Rover, Ronny Mosuse, Frank Vander linden, Sean dHondt, Sabien Tiels, Marble Sounds, Wigbert, Eva De Roovere, etc.

Chris WortleyPete Barringer (Natalia, Kate Ryan etc), Charlotte ChurchmanAnthony Goldsbrough (Ed Sheeran, Hozier, Bastille Julian Lennon, Olly Murs, Josh Groban, Bonnie Tyler ), Rachel Clark (Giorgio Moroder), Mark CapliceJamie Duffin, Miro MarkusLauren RayBruce SmithJulie MorrisonAdam Rust (Becky Hill / Mnek / Nina Nesbitt / Pixie Lott / Years & Years / Ella Eyre) etc.

Eind 2020 bracht Westelinck samen met Sabien Tiels de single  ‘Als jij het niet meer weet’ uit. Deze single kampeerde maar liefst 20 weken in de Vlaamse Ultratop 50 met een mooie #6 als hoogte positie. Radio 2 bekroonde dit nummer met 19 weken airplay! En nu is er de single ‘Dicht bij jou’

“We leven in ‘corona-tijden’…. Niemand heeft na meer dan een jaar ook maar enig perspectief”, aldus Westelinck. “We missen elkaar: onze ouders, kinderen, kleinkinderen, broers en zussen, nonkels en tantes, vrienden, geliefden etc. Het is meer dan ooit een universeel gevoel, want de hele wereld zit in hetzelfde schuitje. Mijn Portugese echtgenote heeft haar ouders al 10 maanden niet meer in het echt gezien, vastgepakt, geknuffeld. Mijn kinderen hun Portugese grootouders dus ook niet. Al wat we voorlopig hebben zijn video calls.
Wat we tot maart 2020 als totaal vanzelfsprekend beschouwden: gewoon zorgeloos dicht bij mensen zijn, met twee vrienden, in kleine groep, in grote groep, in mensenmassa’s, is nu plots een ongelofelijke luxe geworden. Iets uit een ver verleden. En niemand weet wanneer het opnieuw zal mogen… Het verlangen om elkaar te zien, vast te pakken, zelf nog maar een kus of een hand te mogen geven, is nog nooit zo groot geweest. Dit hebben we nog nooit meegemaakt. En toch is dit geen ‘coronasong’. Zelfs na corona zal het gemis van iemand die we niet (mogen/kunnen) zien altijd blijven.
Een familielid of vriend die in het buitenland woont, een ex-geliefde, een geliefde naaste die gestorven is. Het gevoel is dus niet specifiek gelinkt aan corona – het bestond ervoor al, en zal ook erna blijven bestaan – maar het is wel toepasselijker dan ooit.”

U kan de song beluisteren/bekijken via: https://smarturl.it/westelinckdichtbij

Foto: Niko Westelinck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.