Samowar lanceert single ‘London Lion’

Samowar is het elektronicaproject van Leen Diependaele. Met stem, synths en subtiele beats worden de songs via een loopstation laagje per laagje opgebouwd. Het resultaat: een authentiek geluid, soms kwetsbaar en experimenteel.

Dit bleef niet onopgemerkt: Samowar schopte het tot in de finale van Humo’s Rock Rally 2014, was laureaat Theater Aan Zee 2013, tweede FrappantPop 2011, … Samowar zorgde zo ook voor de subtiele vocal effects op het nummer Golden (Are You Still?) op de plaat ‘FURU’ en het gedicht ‘The Writer’ in ‘Room of Imaginary Creatures’ van Arsenal. Na heel wat projecten in theater en in andermans bands (Reymer, Marcel Vanthilt, Pepieyaya) krijgt haar titelloze EP uit 2014 volgend jaar eindelijk een waardige opvolger met het debuutalbum ‘Leeway’, waaraan ze samen met o.a. Stijn Cole (Stan Lee Cole, Scheire en de schepping) en Andrew Claes (STUFF., Internal Sun) werkte.

Live was Samowar reeds te bewonderen als support voor SOHN in de AB en My Brightest Diamond in de Botanique en vaste support voor School Is Cool en Eefje de Visser. Samowar speelde ook al op een aantal festivals zoals Boomtown, Absolutely Free Festival en Incubate (NL).

London Lion‘ is de tweede single van het aankomende album Leeway (release sept 2021), geproducet door Stan Lee Cole die ook op het podium staat voor de Leeway Live-concert-tour.

Op woensdag 21 april stelde Leen Diependaele de nieuwe Samowar songs voor via een live stream vanuit CC Binder ( Puurs-Sint-Amands), inclusief de nieuwe single ‘London Lion’.

Foto: Regina Keizer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.