The game of LLANI

“Life is a game and you must own it”, aldus zangeres LLANI, het alterego van Lani Lauwers uit Schelle die afgelopen vrijdag haar debuutsingle ‘Game’ lanceerde. “Het nummer is gericht aan mensen die net zoals ik ooit onderschat zijn en onheus behandeld werden, maar er alleen maar sterker uitgekomen zijn”, vertelt Lani die op amper 21-jarige leeftijd al een hele weg heeft afgelegd. “Het zou echt wel kicken zijn om mijn nummer straks op de radio te mogen horen” 
 
Lani startte haar muzikale carrière bij het iconische duo Samson & Gert en de Belgische meidengroep K3, waarna ze meespeelde in tal van succesvolle musicals, waaronder ’14-18′, ‘Pinokkio’, ‘Muerto’, ‘Albert I’ en ’40-45’. Gebeten door muziek en zang besloot Lani drie jaar geleden deel te nemen aan een talentenjacht van radiozender MNM, waarbij zanger Niels Destadsbader (‘Speeltijd’, ‘Verover Mij’, ‘De Wereld Draait Voor Jou’) op zoek ging naar een duetpartner voor zijn optredens in het Antwerpse Sportpaleis. De zangeres slaagde erin een finaleplaats te veroveren. Zo bracht ze live op MNM haar dromerige pianoversie van het nummer ‘Wat Zou Ik Zonder Jou’ van Niels. “Dat was toen een waanzinnige ervaring”, bekent Lani. 
 
Muziek als uitlaatklep
Dankzij haar deelname aan de wedstrijd ontwaakte naar eigen zeggen Lani’s ambitie om helemaal voor muziek te gaan en een eigen single uit te brengen. De make-up artieste is er na jaren voorbereiding helemaal klaar voor om in de spotlight te treden, waarbij ze ineens ook komaf maakt met diegenen die haar onderschatte in haar jeugd. Het is een mysterieus elektro pop-nummer geworden. Toch zie ik ‘Game’ vooral als een middelvinger naar mensen die mij vroeger het leven zuur gemaakt hebben”, lacht ze. “Ik werd vroeger vaak gepest. Sommige mensen zagen niet echt mijn mogelijkheden en talent. Het schrijven van liedjes hielp om mijn emoties te uiten en dit te verwerken. Ik ben hoogsensitief, dus alles wat ik hoor, zie of meemaak komt heel hard binnen. Ondanks dat het geen makkelijke periode was, kwam ik er uiteindelijk wel krachtiger uit. Dat wil ik met ‘Game’ dan ook aan de wereld laten zien én horen”, aldus de zangeres. 
 
Studio 100
Lani zette haar eerste stappen in de muziekwereld dankzij Studio 100, een samenwerking waar de zangeres fijne herinneringen aan overhoudt. “Dat was echt een crazy ervaring!”, lacht ze breed. “Samen met een vriendinnetje uit de lagere school deed ik auditie voor het Studio 100 koor, waarop ik werd gekozen om backing vocals in te zingen voor Samson & Gert en K3. Ik behaalde een vaste plek in het Studio 100 koor en stond samen met Samson & Gert in de Elisabethzaal en het Sportpaleis tijdens de kerstshows. Ik kreeg zelfs een kleine rol toegewezen in de K3-shows”EYO” die doorgingen in het Sportpaleis en Rotterdam Ahoy. In de jaren daarop volgden dan nog andere rollen in verschillende musicals, waaronder ’14-18’, ‘Kadanza’ en ’40-45’”, vertelt ze enthousiast.  
 
Tegen de stroom in
“Ik hou sowieso van speciale dingen”, lacht Lani, die aangeeft in haar muzikale carrière vooral haar eigen koers te willen varen. “Ik bekijk de dingen graag vanuit een ander standpunt en hou ervan om origineel uit de hoek te komen. Ik ben dus zeker niet bang om af en toe eens tegen de stroom in te gaan”, klinkt het zelfzeker. “Daarom koos ik er als kind voor om fagot te leren spelen, een eerder niet voor de hand liggend klassiek instrument in vergelijking met bijvoorbeeld piano of gitaar. Ik zal altijd wel iets anders kiezen dan de rest, ik zing dan ook niet voor niets ‘the game is mine’”, sluit ze af met een knipoog. 

Foto: House of Entertainment / Buzzard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.