Op weg naar de Miss België-kroon?: Aicha Thomis (20, Sint-Lambrechts-Herk)

Ook Miss Limburg Aicha Thomis maakt zich stilaan klaar voor het ultieme slotakkoord van Miss België 2021. Aanstaande woensdag staat ze met 32 andere collega’s op het podium in De Panne voor de grote finale. ‘‘Ik heb al best wel wat podiumervaring. Het is zowat mijn tweede thuis’, vangt AIcha het gespekk aan. ‘Nu ik weet dat ik woensdag 31 maart op het podium sta van de Miss België-finale, heb ik er ongelooflijk veel zin. Het Comité Miss België heeft hemel en aarde verzet om ons deze kans te gunnen. We hebben lang in onwetendheid gezeten. Maar nu de datum er is, is de zin des te groter om te stralen op het podium. Stress naar de finale toe heb ik niet. Ik ben iemand, die pas goed functioneert, wanneer ik wat onder druk sta.’

Bodypositivity
Met haar deelname aan Miss België wil Aicha een lans bekregen voor ‘bodypositivity’. ‘De voorbije maanden ben ik best wel gegroeid in deze wedstrijd. Ik heb altijd al wel zelfvertrouwen gekend. Nu krijg ik de kans om op de voorgrond te treden. Dat is nét iets anders dan het werk dat ik hiervoor deed. De wereld mag best zien wie Aicha Thomis is. Ik heb leren accepteren wie ik ben. Ik ben niet de typische Miss, die met een XS tot Miss Limburg werd gekroond. De typische vooroordelen rond een schoonheidskoningin wil ik best ontkrachten. Mensen kunnen ook evolueren in hetgeen waarmee ze bezig zijn.  Dat heb ik volop gedaan. Het mooie is net dat iedere finaliste totaal verschillend is. Net dat maakt heel het Miss België-plaatje voor mij een pak mooier en unieker.’ 

Sociale media
De voorbije maanden werd de promotie rond Miss België duchtig gevoerd via de sociale media; ‘Akkoord, ik was al wel wat bezig met sociale media vooraleer ik aan deze wedstrijd deelnam. Maar ik ben wel geschrokken van de impact van deze wedstrijd op de mensen. Hoe verder je raakt, hoe meer mensen je aanspraken. Heel veel  jongeren wilden met mij praten. Dat doet best wel deugd. Een gewone ‘hoe is’t’ kan veel wonderen verrichten bij ieder van ons.’

Politieagente Aicha
Aicha haar toekomstdroom ligt bij de politie. ‘Ik ben volop bezig met mijn testen hiervoor. De wereld van de politie spreekt me heel fel aan omdat je er bent om mensen te helpen. Een agente is vaak meer dan agente alleen. Ze is een totaalpakket, waar ook een beetje psycholoog en maatschappelijke werker in verscholen zit. Ik wil de problemen oplossen, die bij de mensen leven. Kleine beetjes helpen om de hele wereld beter te maken. Mijn doel is om mijn werk als agente te combineren met het werk, dat ik nu op het podium doe. Dat zou het droomscenario voor een perfecte toekomst zijn.’  

Mama Carina
Door de coronamaatregelen wordt de Miss België-finale voor een lege zaal opgenomen. Met de unieke band tussen Mama Carina en Aicha in het achterhoofd is het best wel een zure appel waar ze moest doorbijten. ‘Aan de ene kant begrijp ik de maatregelen wel. Aan de andere kant is het ontzettend jammer dat mijn mama niet in de zaal zal zijn. Voor mij persoonlijk is dit snoeihard. Maar ik kan het een plaats geven. Mijn mama is mijn alles. Bij een eventueel Miss België-scenario is zij de eerste naar wie ik wil rennen om haar vast te nemen.’  

Foto: collectie Aicha Thomis

Geef een reactie