Op weg naar de Miss België-kroon?: Emilie Brismé (18, Asse)

Deelnemen aan een Missverkiezing. We zien het Vincent Kompany, Frank Vercauteren of Philippe Clement nog niet zo snel doen. Toch streeft de 18-jarige voetbaltrainster Emilie Brismé haar moment de gloire in De Panne na op 31 maart. Dan staat ze immers op het podium voor de Miss België-finale.  Of Emilie het Miss België-kroontje naar Asse brengt, weet ze pas die avond. Toch kijkt ze enorm hard uit naar dat éne moment. ‘Ik voel vooral positieve stress over me heen komen. Ik kijk er wel naar uit om mijn ding te doen in De Panne. Momenteel zijn we in de laatste rechte lijn met onze repetities.  Dat is en blijft keihard weken. Leuk was ook ons ‘reisje in eigen land.’ Zo waren we te gast in een besneeuwd Limburg. Daar heb ik zelfs geposeerd in een bad vol met ijsblokjes. Dat doe je ook niet elke dag (lacht). De voorbije maanden beleefde ik een meisjesdroom. Voor mezelf ben ik er trots op dat ik bij de 33 finalisten behoor. Ik ben in dit verhaal beetje bij beetje gegroeid. Steeds meer besef ik dat ik iets unieks mag beleven. Daarvoor doe ik het tenslotte.’

Mediadromen
Emilie koestert mediadromen.  ‘Ik mag dan wel een passie voor het voetbal hebben. Mijn droomjob blijft nog altijd om iets in de media te doen. De voorbije maanden stond ik dankzij Miss België iets meer in de schijnwerpers. Dat beviel me uitstekend. Het zou bijzonder mooi zijn mocht ik hierin mijn weg kunnen verder zoeken. Wie weet, lukt het me wel. Als ik er hard genoeg voor werk en er stevig in geloof, kan er veel. Waar een wil is, is een weg …

Foto: Miss Belgium (emilie in ijsbad), Collectie Emilie (yoga-pose)

Geef een reactie