Op weg naar de Miss België-kroon?: Lara Buyse (17, Gent)

Er breken spannende tijden voor de Miss België-finalisten aan. Na de langste campagne ooit verandert op 31 maart het kroontje van eigenaar. Eén van de ‘nog overblijvende’ kanshebsters is de 17-jarige Lara Buyse uit Gent. Nog opvallender is dat Lara regerend Miss Luxemburg is. Van Miss Luxemburg naar een stekje in Oost-Vlaanderen.  ‘Het klinkt misschien wel vreemd in de oren’, verduidelijkt Lara. ‘Veel heeft te maken met mijn papa (nvdr. Fangio Buyse). Hij is een voetbaltrainer. Met onze familie volgen we hem waar hij gaat werken. Dat bracht me al in heel Europa. Zo woonde ik vroeger al in Cyprus en Griekenland. Het maakt deel uit van mijn persoonlijkheid. Qua talenkennis ben ik er maar liefst zes machtig. Weet je … ik voel me overal thuis. Je mag me gerust een gloebetrotter noemen.’

Shine like a diamond
De piepjonge Lara ziet een Miss België-deelname als een unieke ervaring. ‘Noem het maar gerust een once-in-a-lifetime opportunity. Maar het geeft me zeker niet de nodige extra stress. Tot nu toe ging het zijn gangetje. Vrij ‘smooth’ zelfs. Hoe dichter we tegen de finaledag komen, hoe groter mijn ambitie wordt om de nieuwe Miss België te worden. Voor mezelf werk ik met een goede planning. Dat werpt de ndoige vruchten af. Ik heb maar één doel voor ogen: ‘shinen’ op het podium.

Competitiebeest
Met een papa als voetbaltrainer en een mama uit de handbalwereld lijkt Lara voorbestemd te zijn om een competitief karakter te hebben. ‘Dat heb ik wel’, glimlacht Lara. ‘Zo wil ik er mijn uiterste best voor doen om er de volledige 100% voor te gaan. Maar wel in een juist kader. Dat moet namelijk met het nodige respect voor mijn medefinalisten gebeuren. Ieder van ons moet de kans hebben om de mooiste avond van haar leven te beleven. Naar mijn gevoel blijft dat het belangrijkste streefdoel van allemaal.’

Foto: ASO Photography

Geef een reactie