Puur Passie met Sofie De Schryver

13 maart 2020. Voor ieder van ons is het een dag dat in het geheugen staat gegrift als het moment waarop België voor de eerste keer in lockdown ging. Voor de cultuursector begon een annus horribilis. Exact één jaar later staat op het podium van Theater Elckerlyc het concert ‘Puur Passie’ klaar. Eén van de protagonisten van die avond is Sofie De Schryver. ‘Voor mij is het geleden van tijdens het Musical Bubbels Concert in het Rivierenhof (nvdr. Oktober) dat ik nog op een podium stond. De zin om te performen is enorm groot. Ik denk dat zowel wij als kunstenaars als het publiek hunkeren naar alles wat met een ontspanning en een verzetje te maken heeft. Gewoon van een performance kunnen genieten .. Meer moet dat toch niet zijn. Het gaat wennen zijn om voor een lege zaal te zingen. Maar het is een opportuniteit, die we niet mogen laten schieten. Elke manier om live muziek te kunnen brengen moet gewoon gegrepen worden. Momenteel is dit de allerveiligste manier. Dus moeten we er ook ten volle gebruik van maken.’

Coronatijd
Voor ieder van ons heeft de Coronaperiode heel wat te weeg gebracht. ‘Ik heb zeer lastige momenten gekend. Het is niet evident om van de éne dag op de andere dag verplicht te toppen met je dagtaak. Er zijn momenten waarop je in niets nog zin hebt. Want hoe vul je je dag concreet gezien in?  Ik ben niet bij de pakken blijven neerzitten. Zo heb ik heel veel zanglessen en masterclasses gevolgd om in vorm te blijven en mijn métier bij te schaven. Daarnaast heb ik mijn kleerkast opgeruimd en een boel op Vinted gezet. Ik heb me een naaimachine aangeschaft om zelf te kunnen retoucheren. Bovendien ben ik sinds kort de trotste eigenaar van een nieuw paar rollerblades. Van zodra het mooi weer is, ga je me daar buiten op zien rijden. Maar niets gaat op tegen je eigen job. Puur Passie is daarom een cadeau van formaat. Niet elke dag sta je op een podium met een liveband van 11 man achter je. Het zijn net deze kansen, die je ten volle moeten benutten.”

Duits avontuur
Er staat een Duits avontuur in Tanz Der Vampiere op Sofie te wachten. Normaal gezien stond deze musical in 2020 op haar programma. COVID-19 besliste er anders over.  ‘Uitstel is in dit geval geen afstel. Van zodra het mogelijk is, trek ik naar Duitsland. Ik ben er van overtuigd dat dit  allemaal goed komt. Ik heb er ongelooflijk hard voor gewerkt. Voor mezelf kan ik niet wachten om het resultaat te zien. Als extraatje mag ik trouwens de coverrol van Magda op mij nemen. In alles wat met het artistieke te maken heeft, heb ik ongelooflijk ‘goesting’. Want dit is mijn puurste passie.’

Meer info over de ticketverkoop van Puur Passie kan je vinden op:
PUUR PASSIE – ALLES BEHALVE DE ZOVEELSTE LIVE STREAM | Theater Elckerlyc

Foto: Theaterhuis BANANN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.