Gill Baley totally naked

Gill Baley (Gilles Simoens, 20 jaar, Volkegem/Oudenaarde) laat voor het eerst van zich horen met de single ‘Totally Naked’. Een bijzondere titel in bijzondere tijden. Door de frisse sound kan het publiek al beginnen dromen over tijden na corona. Het proces om tot deze song te komen, verliep echter niet van een leien dakje, zo vertelt Gill:

“Al sinds mijn kindertijd ben ik met muziek bezig. Op vijfjarige leeftijd hoorde ik voor het eerst de klanken die mijn muzieksmaak definitief zouden bepalen. Het was ‘All Shook Up’ gezongen door ‘The King’. Het swingende ritme is toen bij me binnengedrongen en heeft me nooit meer losgelaten. Vanaf dan was Elvis Presley de rode draad binnen mijn muzikale passie.

Als Danny Zuko tijdens de voorstelling ‘Grease’, gebracht door de Oudenaardse muziekacademie in 2014, kreeg ik de podiummicrobe te pakken. De goesting om regelmatig op te treden was geboren. Singles als ‘Wat Een Nacht’ (2016), onder mijn eigen naam Gilles Simoens, waren het gevolg. In 2017 toonde ik me voor het eerst als singer-songwriter met ‘Shirley I Love You So’. Zo mochten beide singles op een mooie notatie rekenen in de Vlaamse Ultratop.

Na mijn ‘musical-ervaring’ wou ik ook van deze wereld meer proeven. Theaterlessen waren het gevolg. De nieuwsgierigheid om als acteur op de planken, in een musical of op de filmset te staan, is heel groot geworden.”

De nieuwe start als Gill Baley, met een hippe stijl, werd reeds een tijdje aangekondigd. Toen begin 2020 de coronacrisis aanbrak, was het een ramp voor velen onder ons. Als artiest en als student werd m’n leven on-hold gezet. Er waren geen optredens meer, het sociale contact op de hogeschool met leeftijdsgenoten werd onmogelijk en op een interactieve, boeiende manier de lessen volgen, zat er ook niet meer in. Plots was er niets meer om op terug te vallen. maar met het aanbreken van 2021 heb ik nieuwe moed gevonden. Het einde van de crisis is in zicht en het lenteweer maakt zijn intrede. De tijd is rijp om een hoopvolle boodschap te brengen.”
‘Gill Baley’ laat zich kenmerken door moderne popklanken, een jazzy Hammond-sound en subtiele close harmony. De nieuwe single werd geschreven door Dirk Van der Linden, Michael Leahy en Gill zelf. Bij deze nieuwe start hoort ook een nieuwe website waarop alle nieuwtjes zullen verschijnen.
“Als de situatie het terug toelaat, zal de nadruk liggen op muzikale creaties in samenwerking met mijn schitterende muzikanten”, besluit een tevreden Gill.
Foto: Buzzard

Geef een reactie