De Mind Games van Emma Bale

Gouden platen. Een Music Industry Award. Miljoenen streams op Spotify en dito views op YouTube. Sinds Emma Bale (née Emma Balemans) in 2014 als 14-jarige werd opgevist uit The Voice Kids ging het de Belgische zangeres voor de wind. Met ‘Run’, ‘Fortune Cookie’ en ‘Cut Loose’ bracht ze pophits uit op maat van de grootste podia in België en daarbuiten.

Emma Bale was nooit meer in haar sas dan nu. Ze heeft haar plaats ingenomen in de schemerzone waar pop, r&b en elektronica in elkaar overvloeien. Ze heeft opnieuw haar stem gevonden, na een korte periode van aftasten, vallen en opstaan, en is strijdvaardig als nooit tevoren. Klaar om huiskamers om te toveren tot zweterige clubs. Klaar om opnieuw podia te bestormen en een mensenzee te bespelen. Wat de intussen 21-jarige Emma Bale in het verleden bracht, was slechts de amuse-gueule. Nu is ze klaar voor het echte werk, en haar nieuwe single ‘mind games’ is hier een sprekend voorbeeld van.

mind games’ gaat over situaties waarin we ons bevinden, zonder we weten hoe we daaruit kunnen geraken. Ook de video, geregisseerd door de beloftevolle Brusselaar Bob Jeusette, vertelt het verhaal van situaties waarin we ons min of meer gevangen voelen. Dit nummer is een oproep om zulke ervaringen achter zich te leren laten, er uit te leren, te groeien als persoon en hoopvol naar de toekomst te kijken.

‘mind games’ is de tweede officiële single van Emma’s aankomende debuut album, gepland voor release in 2021.

Foto: Sony Music

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.