Jérémie Vrielynck: ‘Ik wil me zo graag aan het publiek tonen.’

jeremie vrielynck

2020 was een bijzonder jaar voor Jérémie Vrielynck. In volle Coronatijden scoorde hij twee hits in de Vlaamse Top 50. Het was meer dan ooit de doorbraak voor deze sympathieke Westvlaamse zanger. Alleen is een zanger zonder publiek in deze tijdsgeest meer dan ooit zoals een café zonder bier. Een mens zou er voor minder slechte gewoonten van krijgen. Laat dat nu nét de titel van zijn tweede single zijn. ‘Toen ik met mijn team sprak, kwamen we er heel snel uit dat we graag eens iets anders wilden doen dat een liedje met een standaard verhaal. Omdat het in de muziekwereld een code is om met een positieve titel naar buiten komen, wilden we graag eens iets anders doen. Op dat moment kwam het idee ter sprake om eens iets te doen rond ‘slechte gewoonte’. Van het één kwam het ander.’

Het hitparadejaar van Jérémie
Het grote publiek leerde Jérémié Vrielynck dit jaar kennen. ‘Ik ben al vanaf mijn achttiende professioneel met muziek bezig. Maar dat was veeleer gericht op het doorsnee verhaal rond de kerktoren. Toen Alleen bij jou kwam, ging het in één keer als een trein. Plots stond ik twintig weken in de hitlijsten, met een piekmoment op 8. Tja, dat kwam helemaal uit het niets. Het schept alleen hoge verwachtingen voor wat komen gaat. Geloof me: ik heb daar slapeloze nachten over gekend hoe ik dit toekomstgericht moet aanpakken.  Maar het doet wel deugd dat het publiek al mijn werk erkent. Deze zomer stond er een reeks van ongeveer 40 optredens gepland. Door Corona werd het allemaal afgelast. Het is te hopen dat ik in 2021 de kans krijg om mij aan de wereld te laten zien. Ik ben nu al thuis bezig om setlijsten aan te maken. De zin werd alleen maar groter om mezelf aan de wereld te tonen. De energie diep in mij stijgt zienderogen.’

Van musical tot in de charts
Jérémie is een creatieve duizendpoot. Maar heeft ook ambities in de musicalrichting. ‘Ik hoop dat ik in de musicalwereld mijn weg kan vinden. Dat zou de realisatie van een droom zijn. Weet je, ik ben niet iemand die zich graag in een vakje laat duwen. Ik ben in de eerste plaats artiest. Naar mijn gevoel omdat dit een mooi totaalplaatje van zingen, acteren en musicals. Ik ga geen uitdaging uit de weg. Mijn passie richt zich op alles wat met showbizz te maken heeft. Mijn grootste droom is om een allround artiest te zijn voor het Vlaamse publiek. Niet meer, niet minder … “

Foto: Jérémie Vrielynck / House of Entertainment

Geef een reactie