Op weg naar de Miss België-kroon?: Danitsja Schoutteet (17, Maldegem)

Met amper zeventien jaar op de tellers is de Maldegemse Danitsja Schoutteet de jongste ‘nog overblijvende’ kandidate uit het Miss België-lot. De benjamin van het gezelschap doet  het bovendien uitstekend. Zo blijft deze Oost-Vlaamse studente verzorging nog steeds in de running voor een plekje in de grote Miss België-finale. ‘De laatste dagen van 2020 zijn best wel stressy. Ik had nooit verwacht dat ik in heel mijn Miss België-traject zodanig ver zou raken dat ik een plekje in de nationale préselectie zou bemachtigen.  Weet je … ik ben de allerjongste kandidate van het lot. Omdat mijn leeftijd mij nog heel wat kansen in het leven garandeert, ben ik dit bad gesprongen. Ik wou het gewoon een keertje proberen. Toen ik te horen kreeg dat ik een ronde verder mocht, was ik danig geschrokken. Het blije gevoel bleef toch overeind.’

Modellenwerk
Voor de lens staat is iets wat Danitsja heel nauw aan het hart ligt. ‘Ik ben nog maar sinds een jaar bezig met modellenwerk. Omdat veel mensen mij adviseerden om een keertje deel te nemen aan Miss België, heb ik de stap toch maar gezet. Hopelijk brengt het me de kans om mijn weg in dit wereldje te zoeken. Hoe langer je met dit avontuur ook bezig bent, hoe groter de ambitie wordt. Het wordt alsmaar serieuzer. Dat besef ik maar al te goed. In deze wedstrijd telt vooral de inzet. Wie werkt en de nodige inzet toont, krijgt haar beloning hoedanook.”

Rode kaakjes
Danitsja is nog een onbeschreven blad in Missenland. ‘Het is de allereerste keer dat ik de sprong in een Missverkiezing. Net daarom verwondert het me dat ik zo ben geraakt. Miss België heeft me toch al geleerd om zelfzekerder in mijn schoenen te staan. Ik was vroeger enorm verlegen. Wanneer ik voor een groep mensen moest spreken, veranderde ik binnen de kortste keren in een tomaat met rode kaakjes. Nu is die verlegenheid er nog, maar schrikt het minder af. Ik durf op dat vlak veel meer los te laten. Daar voel ik de gemaakte progressie. En daarvoor doe ik het tenslotte.”

Foto: Quinten Adams

Geef een reactie