Op weg naar de Miss België-kroon?: Roosmarijn Eekels (19, Wuustwezel)

De piepjonge Roosmarijn Eekels uit Wuustwezel kent een spannende eindejaar. Door een mooie prestatie tijdens Miss Antwerpen heeft ze zich geplaatst voor de nationale préselectie van Miss België. ‘Het is een spannend verhaal aan het worden. De voorbije maanden heb ik door heel het Missenavontuur een pak meer zelfvertrouwen gekregen. Het was een fraai avontuur. Nu ik de finale bijna kan voelen, ben ik toch trots op mezelf. Ik heb het toch maar fraai voor elkaar gekregen. Door Covid-19 waren het geen gemakkelijke tijden. De focus was vooral op de sociale media gericht. Dat is niet altijd evident. Ik had graag naar de mensen toegestapt om mijn verhaal te vertellen. Een evenement bezoeken was uit de boze. Ook de kandidaten hebben we niet vaak gezien. Stuk voor stuk zijn dit zaken, die ik enorm spijtig vond. Maar ach, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. En we moeten er door.”

Corona
De voorbije maanden waren best pittig, wanneer ik Roosmarijn mag geloven. ‘Eerst was Covid-19 een beetje de ver-van-mijn-bed-show. Toen mijn opa van 85 Corona kreeg, raakte me het toch heel diep. Hij betekent enorm veel voor mij. Op dat moment was het niet altijd evident om je focus te bewaren om steeds meer te posten op sociale media. Sinds zijn besmetting ben ik heel voorzichtig geworden. Studeren doe ik van thuis uit. Ik ga alleen van thuis weg om mijn paardjes Phanton en Armani dagelijks te bezoeken. Een voorliefde voor paarden had ik al in de wieg. Toen waren het knuffeldieren.  Nu zijn het grote edele wezens geworden. Weet je … Miss België is een welgekomen afwisseling in mijn leven. Stiekem hoop ik dat er nog een mooi verlengstuk aan komt. Het zou 2021 alvast goed laten beginnen.”

Foto: Collectie Roosmarijn Eekels

Geef een reactie