Elke dag feest met Snollebollekes

Snollebollekes … Je kan over het Nederlandse partyconcept rond Rob Kemps veel neerpennen. Maar niet dat het geen megasucces is. Wereldwijd hoor je de monsterhit Links Rechts op sportevenementen waar er een Nederlandse touch mee gemoeid is. Ook ik mocht het ondervinden. Zo zat ik zelf in 2017 tijdens de EK-finale Hockey tussen Nederland en België in Amsterdam tussen een grote hoop ontketende Oranje-fans, die wel trek hadden in een feestje op de tonen van Snollebollekes. Een ervaring om niet al te snel te vergeten. In volle Corona-tijd moet ook Kerstmis eraan geloven. Zijn kerstlied ‘Beuk die ballen uit de boom’ werd al meer dan 2,7 miljoen keer op YouTube bekeken.  ‘Een kerstsingle maken was een al gekoesterde wens’, vertelt Rob me aan de telefoon. ‘Als artiest heb je een bucketlist wat je ooit nog graag wilt bereiken. Vaak ontbreekt de tijd er ook voor om het te realiseren. Nu er met heel het Coronaverhaal tijd over was, kon ik er me toch eens op richten.. Het voordeel van een kerstlied is dat wanneer je het goed doet het elk jaar kan gebruikt worden. “

The Nutty Snollebolleke
Wie de clip op YouTube al heeft bekeken, ziet dat Rob zich danig heeft uitgeleefd bij de opnames. ‘We hebben ongeveer dertig uur gedraaid om de clip op te nemen. Voor sommige types moest ik tot een uur en een kwartier in de schmink. Maar ach, dat heb je er wel over. Als kind was ik altijd al gefascineerd door The Nutty Professor. Je weet wel: die film waar Eddie Murphy een oma speelt. Daarnaast ben ik ook grote fan van André Van Duin. Hij is de man, die in Nederland het een beetje heeft uitgevonden om in je ééntje alle typetjes neer te zetten. Met hen in het achterhoofd heb ik me erop gesmeten. Je ziet aan de YouTube-cijfers dat het goed wordt onthaald. Ik denk dat het veel ook te maken heeft met Coronatijd. Mensen hunkeren naar een brok gezelligheid. Kerstbomen stonden nog nooit zo vroeg in huis als nu. Als ik daar een klein beetje een steentje kan toe bijdragen, doe ik dat maar al te graag.’

Ambiance zonder publiek
Voor een ambiancegroep lijkt 2020 een speciaal jaar geweest te zijn. Ambiance brengen zonder publiek. Hoe begint een mens daaraan? ‘Het was inderdaad een zeer bijzonder jaar’, glimlacht Rob aan de telefoon. ‘Gezondheid gaat altijd voor. Normaal was 2020 een jaar vol optredens en stadionconcerten. Dat is nu allemaal weggevallen. Maar het mooie aan een ‘minder jaar’ is dat je ook iets hebt om naar uit te kijken. Laat 2021 maar een fantastisch jaar worden. Ik heb energie te over. Iets in mij zegt het publiek ook.”

YouTube-hit
Wie sportminded, zag op YouTube al verschillende sportevents passeren waarop Nederlandse fans uit hun dak gingen op de tonen van deze sportkraker. ‘Weet je … ik ben geen wereldster. Dat zal ik wellicht ook nooit worden. Maar als je beelden ziet van Team Ineos, die uit hun dak gaan op de tonen van Links Rechts. Daarnaast zijn er een heleboel ontketende wielerfans op de Galibier, die hierop aan het feesten zijn. Net zoals de Formule 1-fans van Max Verstappen net hetzelfde doen. Tja, dan mag je met recht en reden fier zijn dat je boodschap ook wordt uitgedragen door heel veel mensen.”

Carnaval
Feestmuziek wordt heel vaak geassocieerd met Carnaval. Met heel het Covid-verhaal zou het wel eens een bijzondere feestperiode kunnen worden rond de Krokusvakantie voor Snollebollekes. ‘Weet je, ik ben geen viroloog. Ik ga over hun kunde ook geen uitsprake doen. Het enige wat ik wel weet is dat Snollebollekes méér is dan Carnaval alleen. Wij willen mensen een leuke avond brengen. In het najaar van 2021 staan vier Gelredome-concerten gepland. Ongeveer 150000 mensen komen dan langs. Zij verdienen een leuk feest. Niet meer, niet minder. Daarvoor doe ik het.  Elke dag feest als Snollebollekes in de buurt is. Voor minder doe ik het niet.’

Foto: Berk Music

 

Geef een reactie