Op weg naar de Miss België-kroon?: Zoë Vereycken (20, Bornem)

De 20-jarige Bornemse Zoë Vereycken gaat een spannend eindejaar tegemoet. Tijdens Miss Antwerpen kreeg ze immers een crown card waarmee ze rechtstreeks geplaatst was voor de nationale preselectie van Miss België. “Ik ben enorm hard geschrokken dat ik een ronde verder mocht”, vertelt de studente kleuteronderwijs ons.  ‘Eerlijk is eerlijk. Ik had het niet zien aankomen. Aan heel dit avontuur ben ik in een ietwat gekke bui begonnen. Op een bepaald moment had ik wat foto’s van mezelf opgestuurd. De verrassing was des te groter toen ik plots een golden ticket kreeg om deel te nemen. Van het één kwam het ander. Ik ben er van overtuigd dat ik een uitstekende keuze heb gemaakt. Weet je … Beetje bij beetje is mijn ambitie helemaal veranderd. Het is immers de eerste keer dat ik in een wedstrijd van deze grootte mijn kansen waag. Toen ik te horen kreeg dat ik een crown card had, besefte ik het niet. Op zulk momenten leef je in een bepaalde roes. Nu alles een beetje op zijn plaats is gekomen, voel ik de microbe diep in mij om er toch iets moois van te maken.”

Kleuteronderwijs
Zoës grote droom is om later voor een klas voor kleuters te staan. ‘Ik ben momenteel aan mijn tweede jaar begonnen. Het is zeker niet altijd even gemakkelijk om de balans te vinden tussen school & Miss België. Maar ik probeer een gezond evenwicht te vinden zoeken dat beiden niets te kort komen. Ik krijg nu in dit ‘unieke Coronajaar’ meer tijd om mij te bewijzen . Deze kans wil ik me echt niet ontnemen. Zo’n kans krijg je immers maar één keer in je leven.”

Foto: collectie Zoë Vereycken

Geef een reactie