Op weg naar de Miss België-kroon?: Lisa Vanhooren (21, Diksmuide)

Als de 21-jarige kleuterjuf Lisa Vanhooren uit Diksmuide een even goede linkse of rechtse heeft als haar opa Jean-Pierre Coopman, zal er wellicht geen maat op haar staan tijdens heel het Miss België-project. Niets lijkt minder waar. In het dagelijkse leven werkt deze blondine als kleuterjuf. Maar wel ééntje met een missie en een heleboel uiteenlopende passies. Van haken tot autosport. Alleen was Lisa de voorbije maanden druk in de weer om zich te meten in MIss België-land. En met succes. Dankzij haar ‘vergeten talenten’ plaatste deze spraakwaterval zich voor de nationale preselectie. “Ik ben enorm fier op mijn titel van Miss Talent voor de provincie West-Vlaanderen.  Zeker omdat ik heel veel moeite heb gedaan om enkele vergeten talenten onder de knie te krijgen. Zo hou ik van haken en kan ik ook gebarentaal. Haken is zeker niet iets voor oma’s. Maar ook jonge mensen kunnen zich hierin uitleven. Tijdens mijn werk als kleuterjuf werd ik al geconfronteerd met kinderen met gehoorsproblemen. Dan beschouw ik het als een uitdaging om met hen te communiceren Wanneer ik in zoiets kan vastbijten, ben ik vaak niet meer te stoppen. Maar ik ervaar dat vooral als een bepaalde meerwaarde in mijn leven. En daar zeg ik ook nooit neen tegen.”

Opa avonturier
Lisa heeft een bekende grootvader met ex-bokser Jean-Pierre Coopman. ‘Mijn opa, mijn mama en ik hebben best wel wat avonturiersbloed in zich.  Mijn grootvader heeft ooit tegen Mohammed Ali gevochten. Zo heeft mijn mama ooit deelgenomen aan Fear Factor en gewonnen. Nu sta ik op het podium van een Missverkiezing. Tja, het zit wat in onze genen, denk ik … ‘

Kleuterjuf met een missie
Wie met Lisa spreekt, hoort vooral iemand die graag nieuwe dingen leert.  ‘Heel veel jonge meisjes hebben Miss België als voorbeeld. Ik vind het als kleuterjuf heel belangrijk dat de kindjes de nodige waarden en normen mee krijgen in hun leven. Waarde, respect en verdraagzaamheid zijn allemaal dingen, die ik hoog in het vaandel draag. Kindjes moeten beleefd zijn en blijven  in éénder welke situatie. Dat probeer ik aan hen ook mee te geven.”

Het verhaal
‘Toen ik aan mijn familie vertelde dat ik deelnam aan een Missverkiezing, konden ze het niet geloven”, lacht Lisa. “Ze geloofde niet dat ik deze sprong had gewaagd. Het leek a-typisch Lisa te zijn. Maar ik geloof er wel in dat ik in deze wedstrijd mijn verhaal kan vertellen. Ik ben misschien niet het allermooiste meisje van het lot. Maar ik hoop wel uit dit traject dingen te leren, die ik kan meenemen voor de rest van mijn leven.”

Foto: Kevin Swijsen – Miss Belgium.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.