Op weg naar de Miss België-kroon?: Donatella Willemyns (20, Handzame)

Haar voornaam mag dan wel gelinkt zijn aan één van de grootste modelabels ter wereld. Het jaar 2020 zal voor de 20-jarige kapster Donatella Willemyns uit Handzame vooral gelinkt blijven aan twee belangrijke nieuwsfeiten. Enerzijds alle maatregelen rond het Coronavirus met betrekking tot haar contactberoep. Anderzijds waagt ze zich momenteel aan het langste Miss België-traject uit de geschiedenis. Tijdens de meest recente Miss West-Vlaanderenverkiezing behaalde ze een plekje in de nationale préselectie. ‘Het was mijn mama die me had ingeschreven voor Miss België. Momenteel werk ik volgens een vast ritueel. Zij vond dat ik wel nood had aan een nieuw avontuur. Aanvankelijk was ik wat geschrokken van haar initiatief. Nu zijn we enkele maanden verder. Eerlijk gezegd ben ik haar ontzettend dankbaar dat ze die stap voor mij heeft gezet. Ik krijg unieke kansen, die ik zonder deze sprong nooit zou krijgen. Het is fijn om met heel veel verschillende mensen te communiceren. Dat vult mijn levensrugzakje wel heel erg stevig.’

Iedereen is uniek
‘Ik heb toch wel een bepaalde missie tijdens mijn traject’, gaat Donatella verder. ‘Sociale media zorgt er voor dat iedereen zich uitslooft om er op z’n best uit te zien. En dat zorgt bij vele jongeren voor problemen met hun zelfbeeld. Daarom wil ik graag meegeven aan de mensen dat iedereen uniek is. Instagram en Facebook zijn niet de echte wereld. Want ieder mens is anders. Deze boodschap geef ik maar al te graag mee aan de buitenwereld.’

Sociaal
Als kapster heeft Donatella heel wat sociale vaardigheden. ‘Het klopt dat ik met mijn beroep heel veel praat met andere mensen. Alleen probeer ik mijn gezond verstand te laten primeren in deze barre tijden. Natuurlijk is het jammer dat het Coronavirus de nodige impact kent op heel de campagne. Ik sta toch met mijn beide voetjes op de grond. Mijn mama is thuisverpleegster. Zij wordt met andere aspecten van onze wereld geconfronteerd tijdens haar werk. Ik hou me keurig aan de maatregelen zoals het ontsmettend van mijn handen en het houden van anderhalve meter afstand. Ik blijf er rotsvast van overtuigd dat wanneer iedereen wat zorg draagt voor elkaar we er wel komen. Het zijn moeilijke tijden. Maar als we op onze tanden bijten, komt het echt goed. We moeten er door. En dat kan alleen samen.’

Foto: Miss Belgium.be – Kevin Swijsen

Geef een reactie