Op weg naar de Miss België-kroon? : Véronique Michielsen (19, Borgerhout)

De voorbije jaren was het vaak prijs voor de mooiste uit de provincie Antwerpen tijdens de Miss België-finale. Wanneer de geschiedenis zich zou herhalen, staan de sterren wel heel gunstig gezind voor de bijna 20-jarige Véronique Michielsen, de nieuwbakken ‘schoonste’ van ’t stad en de bijhorende parking. ‘Weet je … Ik leef momenteel in een droom. Mijn Miss Antwerpen-titel kwam totaal onverwacht’, vangt Véronique het gesprek aan. ‘Rondom mij zaten veel finalisten met een pak potentieel. Mijn overwinning gaf me een duwtje in de rug qua zelfvertrouwen. Het deed me wat dat ik de titel bemachtigde. Extra druk op mijn schouders voel ik niet, wanneer je naar de succesvolle Antwerpse jaren kijkt. Het parcours is nog heel lang. Ik loop niet graag te hard van stapel. Persoonlijk kijk ik liever alles stapje per stapje. Missverkiezingen volg ik al sinds ik een klein meisje was. Blijkbaar heb ik toen ik vijf jaar was ooit een wedstrijd gewonnen. Het kwam allemaal terug toen ik de foto’s van toen zag. Maar prinsessenkleedjes draag en jezelf een prinsesje voelen. Welk meisje droomt daar nu niet van? Ik toch wel (lacht). Net daarom heb ik mijn kansen gewaagd in dit mooie avontuur. Natuurlijk zou het een droom zijn om de finale te halen. Eerst moet ik de nationale préselectie overleven vooraleer ik van meer kan en mag dromen. First things, first.”

Een agenda met 9 kleurtjes
Véronique omschrijft zichzelf als een bezig bijtje. “Als ik mijn papa mag geloven, ben ik iemand die te veel hooi op haar vork neemt”, glimlacht ze. “Tijdens de week heb ik les, tijdens het weekend werk ik en daarbij doe ik nog eens de Missverkiezing. Oh ja, slapen vergeet ik zeker niet.  Maar een dag telt maar 24 uur. Die moet ik ten volle benutten. Met een goede planning in mijn agenda met 9 à 10 kleurtjes kan ik veel aan. Maar dit scenario had niemand van de Michielsen zien aankomen. Mijn papa had meer stress dan ik. Nooit eerder was de autorit tussen De Panne en Antwerpen achteraf zo emotioneel. Ik moest denken aan mijn tante, die overleden is. Zij was een beetje als een tweede mama voor mij. Met haar had ik een uitstekende band. Het deed me wat dat ze dit niet meer kon meemaken. Daarom draag ik ook met plezier deze titel aan haar op. Ik weet zeker dat dit nieuws haar veel plezier zal doen.”

Foto: Miss Belgium.be – Kevin Swijsen

Geef een reactie