Op weg naar de Miss België-kroon? : Eline Koumans (25, Stabroek)

Hoe het tij keren kan …. Toen de 25-jarige studente marketing Eline Koumans uit Staboek zich enkele maanden geleden inschreef voor haar Missenavontuur, wist ze niet waar de klepel in Missenland hing. Beetje bij beetje ging er een nieuwe wereld voor haar open. ‘Toen ik me inschreef voor Miss Antwerpen, had ik nooit verwacht dat ik zou geselecteerd worden. Daarom was mijn verwachtingspatroon in het prille begin ook vrij laag. Maar ik heb geleidelijk aan ontdekt dat ik wel graag bezig ben met voor de camera te staan. In deze wedstrijd heb ik helemaal niets te verliezen. Dus .. ja ga er gewoon voor. Hoe hoger ik eindig, hoe mooier het voor mij kan worden. Met mijn vijfentwintig lente ben ik de oudste kandidate van de provincie Antwerpen. Soms word ik wel eens de ‘mama’ genoemd. Gewoonweg omdat ik zorgzaam ben tegenover mijn medekandidates. Ik zet mezelf vaak op de tweede plaats. Het maakt me niet zo veel uit of ze me nu de mama noemen of niet. Zo onthouden ze je tenminste. En dat is een heel groot verschil.”

Net afgestudeerd
Eline is pas afgestudeerd als bachelor in de marketing. ‘Nu ben ik werkzoekende.. Omwille van het Corona-verhaal is het niet eenvoudig om een job te vinden. Daarom is het nog haalbaar om me aan dit Missenverhaal te wagen. Ik doe mijn uiterste best om er te komen. Wie marketing heeft gestudeerd, heeft creatief bloed in zich. Op dat vlak heb ik misschien een streepje voor op de andere kandidaten. Met sommige marketingelementen kan ik het verschil maken.”

Mode
Toekomstgericht heeft Eline een bepaald doel voor ogen. “De voorbije maanden heb ik nog meer beseft dat mode echt wel één van mijn grootste passies is. Mijn droomjob is om ook in die sector mijn professionele weg te zoeken. Maar ik ben daar realistisch in. Vanuit school kregen we mee dat dit een heel moeilijke sector is om jezelf in te ontwikkelen. De laatste jaren heb ik me ook ontwikkeld bij een agency, waar ik aan copywriting over fashion mag doen. Ook dat aspect spreekt me wel degelijk aan. Met een marketingjob kan je vele kanten uit. Je ziet … in mijn toekomst zijn er nog heel wat pistes open. Wie weet is Miss België er wel ééntje van?”

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie