De muziekdichter in Adil

De eerste keer dat ik in mijn leven singer-songwriter Adil Aarab tegen het lijf liep, was toen hij op piepjonge leeftijd zijn kans waagde bij Idool. Op amper zestienjarige leeftijd haalde hij de finale van Idool 2007. Nu combineert hij zijn leven als artiest met een job. Met singels zoals Should’ve known better en Black timmert hij aan de weg.“Momenteel breng ik mijn liedjes uit eigen beheer. Als zelfstandige artiest leer je de wereld van de muziekindustrie als geen ander beter kennen. Gaande van de graphics van je hoes tot het pitchen bij de radio’s. Kortom: je leert elke fase ontdekken om een song te releasen. Dat maakt het als artiest net zo boeiend.”

Piepkuiken Adil
Adil is al bijna 13 jaar bezig met muziek. “Ik ben vrij jong met muziek begonnen. Ik was 16 toen ik bij de Idoolfinalisten zat. Voor velen was misschien ik te jong. Maar ik wist dat muziek toen mijn passie was. Daar wou ik alles voor doen. Vergelijk het een beetje met de huidige nationale ploeg. Zij waren ook al op hun zestiende bezig met de evolutie van hun passie. Het enige wat ik toen moest doen, was de balans zoeken tussen school en nog andere leuke dingen uit mijn leven. Daar heb ik heel hard voor gewerkt. Met de jaren denk je ook na over hoe je jezelf in de muziekwereld beweegt. Wie jong is, droomt maar al te graag van een leven als popster. Maar hoe ouder je wordt , hoe harder je dit in twijfel trekt. Je ziet ook de negatieve kanten van zo’n leven. Natuurlijk droom ik er van om op grote podia te staan. Alleen komt dat niet van zelf. Stap voor stap en er keihard voor werken. Dat is de enige methode om er te komen. Ik kan even zeer genieten van een kleine performance dan van een grote. Op dat vlak beschouw ik me als een muziekdichter, een verhalenverteller. Zolang ik dat heel mijn leven kan doen, ben ik een heel gelukkig man.

Eurosong, Slongs en Idool
Is na al die jaren de herkenbaarheid van Adil nog aanwezig? Op zijn palmares staan toch enkele fraaie televisiewedstrijden. “Dat hangt van de generaties af”, aldus Adil. “Veel mensen van mijn generatie kennen me vooral van Eurosong en mijn vocals, die bij Slongs Dievanons heb gedaan. De Idool-impact is met de jaren toch wat weggeëbt.

Foto: NIccola.be – Adilmusic

Geef een reactie