Op weg naar de Miss België-kroon? : Emily Verachtert (19, Genk)

Het toekomstig professioneel leven van de Genkse Emily Verachtert speelt zich af in zorgsector. Maar de komende maanden waagt ze zich aan een opvallend avontuur in Missenland. ‘Ik zit in mijn zevende jaar verzorging (bejaardenzorg)’, vangt ze het gespraak aan “Tijdens het weekend werk ik bovendien in een rusthuis. Het zat altijd in mij om zorg te dragen over andere mensen. Daarom heb ik ook voor deze richting gekozen. Ik begrijp dat de stap naar een Missverkiezing misschien wel iets compleet anders is. Maar karakterieel was ik iemand, die altijd vrij onzeker was over zichzelf. Het ontbrak me aan zelfvertrouwen.  Daarom leek het me wel leuk om de sprong te wagen. Met de steun van mijn familie achter mij is het een unieke kans om me te tonen. Je staat niet elke dag in de schijnwerpers met een prinsessenkleed aan op het podium.’

Een Missenleven op sociale media
Omwille van Corona ligt de focus tijdens campagne nogal fel op de social media. ‘Ik ben nogal vrij actief op de sociale media. Maar ik doe het graag. Het is heel leuk om leuke teksten er bij te verzinnen. Op dat vlak kijk ik wel op naar huidig Miss België Celine Van Ouytsel. Hetgeen zij doet als influencer is zo knap dat ik er enorm veel bewondering voor heb.”

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie