Op weg naar de Miss België-kroon? : Sanja Hensen (20, Genk)

De 20-jarige Genkse Sanja Hensen waagt dit jaar haar kansen bij Miss België. Is deze studente kinderzorg op weg naar het Miss België-kroontje? Het kan zomaar eens werkelijkheid worden. “Ik wil vooral door mijn deelname het zelfvertrouwen een beetje opkrikken. Je moet weten dat ik psoriasis heb, een huidziekte. Met de jaren heb ik daar mee leren omgaan. Om stevig in je schoenen te staan, begint alles bij jezelf. Wat anderen denkt, doet er niet zo veel toe. Nu wil ik mezelf tonen aan de wereld dat ik stevig genoeg in mijn schoenen sta om deze sprong te wagen. Vorig jaar stond het al op mijn agenda om deel te nemen. Maar uiteindelijk durfde ik toen niet. Dit jaar is het mijn beurt. Samen met een goede vriendin ben ik er nu toch bij. We zijn beiden enorm trots op ons lintje. Het is leuk om samen met iemand alle activiteiten te ondernemen en te beleven. Unieke ervaringen om samen te delen.”

Oma en opa: mijn echte helden
Sanja heeft een hele goede band met haar grootouders. “Mijn oma en mijn opa brachten me groot. Voor mij zijn ze een beetje zoals mijn mama en mijn papa. Echte schatten en mij helden. Oma en opa zijn niet diegenen, die hun fierheid van de daken zullen schreeuwen. Maar geloof me … ze zijn het wel. Omschrijf hen maar een beetje als stil fier. Zeker omdat ze weten dat ik mezelf vaak onder de rest zet. Het wordt tijd dat ik me ook iets gun. Ze staan 100% achter mij. Van hen krijg ik alle steun van de wereld. Dat is me heel veel waard.”

Foto: Chayenne Lafosse

Geef een reactie