Op weg naar de Miss België-kroon? : Michèle Debouverie (19, Avelgem)

Er zijn volhouders in Missenland. Neem nu de 19-jarige Michèle Debouverie uit Avelgem. Vorig jaar nam ze al deel aan de zoektocht naar ’s lands mooiste. Alleen kon ze door een hardnekkige blessure haar kansen niet ten volle verdedigen. Door een spoedig herstel na een knieoperatie staat Michèle helemaal paraat om haar droom na te jagen. Is deze West-Vlaamse blondine op weg naar de kroon? Het zou zomaar een kunnen. “Al sinds ik een klein meisje was, ben ik gefascineerd door het Missenwereldje. Ze lijken me toch allemaal zo’n prinsesjes, niet waar. Vorig jaar had ik al een keertje de sprong gewaagd. Alleen scheurde ik toen mijn ligamenten af. En het verhaal was toen over and out. Ik heb toen nog de lokale finale op hakken gelopen. Maar dat had ik nooit mogen doen. Achteraf heb ik dat dubbel en dik mogen uitzweten. Maar nu ben ik ten volle hersteld. Op mijn negentiende lijkt me de tijd dubbel en dik rijp om er een ‘lap’ op te geven. Ik ben er meer dan ooit klaar voor om mijn ding te doen. Het is een kans, die ik ten volle wil grijpen. Er is immers niets dat me zal tegenhouden. Het voorvalletje met mijn knie heeft me sterker gemaakt.”

Shetlandpony
Michèle blijkt een fervent paardenliefhebster te zijn. “Ik rij al paard sinds mijn zes jaar. Zo was mijn eerste paardje een shetlandpony’tje. Beetje bij beetje heb ik dat opgebouwd. ZO nu en dan ik rij ik op wedstrijden jumping bij ons in de streek. Door de knieblessure was het pakken minder. Maar ik ben het nu echt aan het opbouwen naar méér. Als ik de Miss België-finale haal, zal het rijden misschien iets minder zijn. Maar ik weet dat het dier in goede handen is van mijn vader. Hij gaf me immers de lepel voor de paardensport met de paplepel mee. En hij weet hoe hij voor de paarden moet zorgen. Niemand hoeft zich zorgen te maken.”

Foto: Mieke De Jonghe

Geef een reactie