Extra voorstellingen Droomprinses in Dromenland

Deze week gaat de nieuwe voorstelling van De Proefkonijnen in première. Die is volledig gecreëerd met als uitgangspunt de geldende coronanormen. Waar tal van gezelschappen hun tanden op stuk buiten, blijkt voor de producent van familievoorstellingen een succesformule. Het productiehuis verkocht al meer dan 1000 tickets en last nu extra voorstellingen in om de grote toestroom op te vangen.

‘De toeschouwers stappen in deze voorstelling binnen in dromenland. Terwijl ze rondlopen in kleine groepjes komen ze de verschillende acteurs tegen’, vertelt Randall Van Duytekom van De Proefkonijnen. ‘Op sommige dagen is het merendeel van de beschikbare tijdsloten nu al uitverkocht, daarom lassen we er per dag een aantal extra in om toch aan alle geïnteresseerden een plaats te bieden.’

Toen de veiligheidsraad het licht op groen zette voor theaters was het productiehuis één van de eersten om te bekijken wat er mogelijk was. Minder dan een week later waren alle voorbereidingen getroffen. De locatie werd vastgelegd, het verhaal werd bepaald en de ticketverkoop werd geopend. Terwijl de reservaties als een lopend vuurtje binnenliepen, werkten de makers de voorstelling verder uit.

‘We hebben veel ervaring met interactief theater en besloten als antwoord op de huidige situatie uit onze zaal te breken en de natuur in te trekken met als voordeel: frisse lucht, genoeg ruimte en geen high touch oppervlakken.’ In dit concept speelt elke acteur dus verschillende keren per dag zijn of haar fragment. Op die manier kan de organisatie meer dan honderd bezoekers per dag ontvangen, maar heeft iedereen ook een unieke belevenis. Intiem theater is niet alleen het handelsmerk van De Proefkonijnen, het biedt tegelijkertijd een antwoord op het probleem van de beperkte capaciteit in een theaterzaal.

‘Aangezien we niet op de hinderpremie konden rekenen, was het voor ons zeer belangrijk om terug actief te kunnen zijn’, zegt Randall Van Duytekom nog. ‘Tegelijkertijd geven we weer werk aan zes acteurs. Als dit de manier is waarop mensen in deze tijden toch nog theater kunnen beleven én we acteurs aan het werk kunnen houden, willen we hier in het najaar graag een vervolg aan breien.’

Wie nog een bezoekje wil brengen aan dromenland reserveert best op ruim voorhand tickets via www.deproefkonijnen.be. De voorstelling loopt nog tot en met 30 augustus in Fort V, Edegem.

Spel: Daphne Paelinck, Mike Wauters, Gregory Van Damme, Randall Van Duytekom, Anke Jochems en Jeroen Logghe.
Tekst & regie: Randall Van Duytekom

25, 26 juli & 1, 2, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 augustus – op een tijdslot naar keuze

Fort V – De Burletlaan 185, Edegem
Prijs: 12 / 15 euro

Tickets en info: www.deproefkonijnen.be

Foto: De Proefkonijnen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.